top of page

Coranima biedt een ruime waaier van groepssessies en infoavonden over mentale en fysieke gezondheid

Je kan je onderaan deze pagina ook inschrijven voor onze nieuwsbrief. We sturen deze 4 keer per jaar, bij elk nieuw seizoen, om je op de hoogte te brengen van onze nieuwe trainingen en workshops!

Samen leren en ervaringen delen tijdens groepssessies

Naast individuele begeleiding biedt Coranima ook een heel pakket van cursussen en trainingen in groep. En dat is een heel bewuste keuze! Want in tegenstelling tot wat je misschien denkt, sta je meestal niet alleen met je zorgen. Er zijn nog mensen die worstelen met een laag zelfbeeld, die geen rust vinden, die zich met lood in de schoenen naar hun werk begeven, die met opvoedkundige vragen zitten, die geen vat meer lijken te hebben op hun leven…

Samenkomen met anderen om te luisteren en te praten, om ervaringen te delen, onder begeleiding van onze deskundige teamleden, kan net zo therapeutisch zijn. Het helpt je vaak van je twijfels af en geeft je de kracht om er weer met frisse moed tegen aan te gaan.

Raadpleeg hier een overzicht van onze groepssessies

Op deze pagina lees je wie van onze medewerkers de cursus of training geeft, welke datum de training start en wat de kostprijs is. 

Wil je je graag inschrijven? Dan kan dat via mail of met het contactformulier op de contactpagina.

Groepsdans

Polyvagaaltheorie in beweging

Vergroten van veiligheid, vertrouwen en veerkracht in denken, voelen en handelen

Hoe ga jij om met stress en spanning? 

Ben jij iemand die wegvlucht (flight), en heel veel gaat doen? 

Of ben je juist iemand die snel boos wordt en uithaalt (fight)?

Of word je snel angstig en blokkeer je (freeze)? 

Dit zijn allemaal manieren waarop ons lichaam reageert op stress. 

D.m.v. theoretische kaders en praktische oefeningen ga je ervaringsgericht leren hoe jouw lichaam werkt en hoe je jezelf kan leren reguleren, om niet telkens in automatische reacties te vallen. Zo leer je meer rust ervaren en meer veerkracht opbouwen. Zo word jij terug de regisseur van je eigen leven.

Onder begeleiding van Nadine Bloemen

 

Wanneer : 10 okt, 24 okt, 7 nov en 21 nov 2022 van 19.00 tot 21.30 uur
Prijs : 175 euro incl. syllabus, koffie, thee en versnapering

Polyvagaal

Lichaamsgerichte interventies bij stress en trauma

Enkel voor hulp- en zorgverleners!

De nervus vagus, van vagebond naar bondgenoot van je lichaam en je leven 

 

De gevolgen van trauma, spanning en stress worden niet geheeld door gesprekstherapie alleen. De weg naar stressregulatie en traumaheling gaat vooral via het lichaam. De ‘grote meneer’ van het parasympatische systeem is de tiende hersenzenuw, de nervus vagus die als een vagebond door je hele lichaam zwerft en waarvan het ventrale deel de lichamelijke basis voor sociaal contact en veiligheid verzorgt.

 

4-daags ervaringsgericht programma waarin je het volgende leert:

  • de werking van het brein en het zenuwstelsel met zijn regulerende functie van stress, herstel en ontspanning

  • hoe je zenuwstelsel verbonden is met je lichaamssignalen en hoe je ze kunt herkennen en interpreteren

  • hoe je veiligheid en sociale betrokkenheid inbrengt in je therapeutische sessies

  • hoe je - zelf gereguleerd - een bron van regulatie voor je cliënten kunt zijn

  • hoe je de stadia waarin je cliënten zich bevinden herkent, hoe je hun lichaamsresponsen kunt lezen en hoe ze zichzelf het best kunnen reguleren

  • hoe lichaamsgerichte interventies kunnen helpen om vanuit inzicht over stress- traumaresponsen naar ervaren, transformeren en verankering kan gaan

  • hoe je via de centrale vagusstaat de transpersoonlijke dimensie kunt vergroten en binnenbrengen in je therapeutische werk

Onder begeleiding van Nadine Bloemen

Wanneer: zaterdag 24 sept, 22 okt, 19 nov en 10 dec 2022 van 10-17u

Prijs: 475 euro incl. syllabus, koffie/thee (vroegboekkorting 40 euro tot 5/9)

Inschrijven : VOLZET!               

bodyintegration
assertiviteitstraining

Assertiviteitstraining

Herken je die situaties waarin je ja zegt, maar nee denkt? Waarin je je dan bovendien in bochten moet wringen om het allemaal georganiseerd te krijgen? Want het past eigenlijk helemaal niet in je tijdsschema. Geef je makkelijk toe aan de prioriteiten van anderen, zodat je niet aan je eigen plan toe komt? Komt dat vaker voor dan je lief is? Dan is deze training iets voor jou. Je leert er voldoende zelfvertrouwen opbouwen om voor jezelf te durven opkomen en je eigen mening te uiten op een respectvolle manier. We pakken ook belemmerende overtuigingen aan die in de weg staan. Vanaf 18 jaar.

Onder begeleiding van Marianne Jolling

5 avonden van 19u30-22u voor 165 euro (inclusief deelnemersmap)

Wanneer? 6 okt, 20 okt, 3 nov, 17 nov, 1 dec 2022

Inschrijven? marianne@coranima.be

Soldiers of love

Tijdens deze dag leer je je arsenaal aan beschermingsmechanismen kennen en omarmen om van daaruit te ontdekken wat losgelaten wil worden. Zo wordt wapenstilstand voor jou realiteit. 

Voor wie?

Voor iedereen die ervan houdt om zichzelf beter te leren kennen en helen. Wie meer bewustwording wil krijgen van het arsenaal aan bewapening dat je in je dagelijkse leven inzet. Zo kunnen we nieuwe inzichten en keuzemogelijkheden creëren. 

Methodieken die we in deze dag gebruiken:

Inzichtelijke opdrachten, visualisaties, creatieve werkvormen, mindful bewegen,...

Wanneer? vrijdag 11/11/22 van 10u00-17u30

Prijs? 105 euro (koffie, thee, versnaperingen inbegrepen)

Inschrijven: katrijn@coranima.be

Onder begeleiding van Katrijn Desteghe en Nadine Bloemen

Meisje in boomgaard
Ayurveda
dreamcatcher-ga58443838_1280.jpg

Workshop : Introductie in dromen

Dromen zijn fascinerend en mysterieus. Ze kunnen heel realistisch zijn, en soms ook heel bevreemdend. Freud was de eerste die zei dat dromen de koninklijke weg zijn naar het onbewuste. Zijn boek “De Droomduiding” werd reeds in 1899 gepubliceerd en hiermee legde hij de fundamenten voor droomwerk. Jung heeft verder geborduurd op dit werk en ontwikkelde een eigen visie op dromen. Voor hem waren dromen zeer betekenisvol. Ben jij benieuwd naar wat dromen ons te vertellen hebben? Duik dan mee in de mysterieuze wereld van dromen. Je gaat naar huis met praktische tips hoe je zelf aan de slag kan met je dromen.

Onder begeleiding van Sabrina Marx

Wanneer? woensdag 16 november 2022 van 19u00-22u00

Prijs? 35 euro

Inschrijven? sabrina@coranima.be

Dromen

Familieopstellingen

Voel jij de wens om anders met situaties, je leven, relaties,... om te gaan? Heb je het gevoel dat je in cirkeltjes blijft draaien zonder echt bij je kern uit te komen? Dan is het opzetten van jouw familieopstelling hét hulpmiddel!

Familieopstellingen geven inzicht, diepgang, aha-gevoelens, duidelijkheid in thema’s die op dit moment in jouw leven bepalend zijn. We komen samen met een groep mensen die jouw thema, vraag, systeem, blokkade, angst,… representeren. Op het einde van de familieopstelling zal jouw vraag deels of volledig begrepen of omarmd zijn.

Je kan deelnemen als vraagsteller of als representant. De representant fungeert als vertegenwoordiger van een persoon of thema. Elke representatie zal ook aansluiten op de eigen thema's van de representant. Het is niet toevallig dat je voor die rol uitgekozen wordt.

Een familieopstelling brengt beweging rondom ziekte, relaties, familie, kinderen, geld of je loopbaan. Het helpt ook als je je verloren, boos, depressief of angstig voelt. Kortom, familieopstellingen zijn er voor iedereen die zakelijk en/of privé vastloopt in terugkerende thema’s en patronen, zonder echt te weten waardoor.

75 euro als vraagsteller (jouw vraag wordt opgesteld met de andere deelnemers als representanten) of 25 euro als representant

Onder begeleiding van Katrijn Desteghe

Wanneer? vrijdag 9 september van 19u30-22u00

Inschrijven? katrijn@coranima.be of 0474/511323

297034740_474553248011082_8146182804815180934_n.jpg

Jaaropleiding Nutritional Psychology (online)

De link tussen voeding en geestelijke gezondheid wordt steeds duidelijker. De spreuk “Een gezonde geest in een gezond lichaam” kennen we allemaal en toch lijkt het voor veel mensen ver van hun bed. We leren heel veel op school, maar eigenlijk niet hoe we goed voor ons lichaam moeten zorgen.
De afgelopen 30 jaar hebben we een beter zicht gekregen in het werkingsmechanisme van onze hersenen, darmen en de link daartussen. Desondanks zijn de aangeboden behandelingen in de praktijk niet erg veranderd. Er blijkt een grote kloof te zijn tussen wat de wetenschap al een tijd weet en de alledaagse praktijk. Deze jaaropleiding wil bijdragen aan het dichten van deze kloof door hulpverleners bekend te maken met recente wetenschappelijke bevindingen en ontwikkelingen in het werkveld.
Een gezond dieet kan helpen als onderdeel van de totale behandeling van psychische problemen. Een verandering in dieet en leefstijl kan bijdragen aan vermindering van de symptomen en verbetering van de levenskwaliteit.

Wanneer? 8 dinsdagen van 10-16u

                  12 sept, 26 sept, 24 okt, 28 nov, 19 dec, 23 jan, 20 feb, 16 apr

Prijs? 699 euro (digitale handouts + na elke lesdag een terugkijklink)

          Bij betaling voor 1 mei 2023 krijg je 10% vroegboekkorting

Inschrijven: sabrina@coranima.be

Onder begeleiding van Sabrina Marx

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!

Veganistische Bowl
Nutrtional Psychology
familieopstellingen

Workshop : Droomclub

Voor mensen die de introductieavond hebben gevolgd en verder aan de slag willen met hun dromen. Elke 4-6 weken wordt er een bijeenkomst georganiseerd om actief te werken met onze dromen. Je leert de taal van symboliek en bouwt een samenwerkingsrelatie op met je onbewustzijn. Je leert luisteren naar wat je dromen je willen vertellen en krijgt zo een duidelijker beeld van het pad dat je te gaan hebt. Je leert creatieve droomwerk technieken. Op deze manier groei je samen met de andere deelnemers naar meer bewustzijn. 

Onder begeleiding van Sabrina Marx

Wanneer? woensdag 23 november 2022 van 19u00-22u00

Prijs? 35 euro

Inschrijven? sabrina@coranima.be

dreamcatcher-ga58443838_1280.jpg

Mantra avonden

Mantra’s openen een deur naar hoger bewustzijn. Het is een vorm van mediteren, maar ook naar mantra’s luisteren heeft dat effect. In het Sanskriet betekent mantra ‘verlossing van de geest’. Wekelijks komen we samen om samen een mantra te reciteren. Inbegrepen in de deelnameprijs is thee, uitleg van de mantra op papier en een mala (gebedsketting). 

8 woendagen van 19u30-21u30 voor 160 euro

Onder begeleiding van Katrijn Desteghe

mantra

Ayurvedische Yoga - 5 elementen

Volgens Ayurveda is alles in het universum opgebouwd uit 5 elementen (ether, lucht, vuur, water, aarde). In deze reeks maken we kennis met deze elementen en hoe ze in ons lichaam aanwezig zijn. Door voeding en levensstijl, maar ook door de seizoenen en de levensfases kunnen ze uit evenwicht geraken en ziekte creëren.

We gaan elke les 1 element verkennen, verdiepen en ervaren. We leren vervolgens hoe deze weer in balans te brengen. Tijdens de laatste les integreren we alles. De lessen zijn toegankelijk voor iedereen - er is geen voorkennis, ervaring of lenigheid vereist.

Ayurveda is een eeuwenoude holistische geneeswijze uit India. Ze heeft echter ook veel aandacht voor preventie van ziekte via voeding en levensstijl richtlijnen, beweging en mentaal welzijn. Yoga is de zusterwetenschap van Ayurveda en heeft naast het verminderen van stress vele fysieke voordelen. Zo kan het je energieniveau, flexibiliteit en kracht verhogen, je spijsvertering en immuniteit versterken en (vooral voor de dames) je hormoonhuishouding verbeteren. Zowel Ayurveda als Yoga hebben als doel lichaam, geest en ziel weer in balans te brengen. Tijdens de lessen ontwikkelen we bewustzijn en leggen de focus op innerlijke beleving om zo meer emotionele veerkracht, vreugde, vrijheid en rust te ervaren.

Reeks: 8, 15, 22, 29 november en 6, 13 december 2022 van 19u30-21u00

Prijs : €14 per les of €75 voor de hele reeks

Onder begeleiding van Aagje Baens - aagje@coranima.be

Ayurvedische Yoga.jpg
Ayurvedische yoga
mediteren

Samen mediteren

In essentie is mediteren je focussen op een specifiek object, maar voor de moderne mens betekent het vooral creëren van (mentale) stilte en rust. Door op regelmatige basis te mediteren, leer je je geest in het hier en nu te blijven. Dat wil niet zeggen dat er geen gedachten meer zijn, maar dat je ze kan observeren en vervolgens loslaten. Dit geeft je meer balans, focus en veerkracht in het dagelijkse leven. Meditatie verbetert ook het concentratievermogen en de slaap. Voorts kan het helpen bij stress, angst, depressie en het omgaan met negatieve emoties. Er is niet 1 juiste vorm van mediteren. Voor iedereen werkt een andere techniek. Mediteren lukt niet van de 1ste keer en elke keer. Dit heeft wat oefening (en discipline) nodig. Daarom werkt deze reeks opbouwend en verkennen we verschillende technieken. Ieder doet het op zijn/haar manier. Door samen te mediteren wordt het proces en de energie extra krachtig.

Reeks: 8, 15, 22, 29 november en 6, 13 december 2022 van 21u00-21u30
Prijs€8 per les of €40 voor de hele reeks

Onder begeleiding van Aagje Baens - aagje@coranima.be

Yoga nidra

Ben je verrast door ons aanbod van groepssessies?

Sluit je dan snel aan, maar schrijf je zeker eerst in via mail of het contactformulier!

bottom of page