top of page

Coranima biedt een ruime waaier van groepssessies en infoavonden over mentale en fysieke gezondheid

Je kan je onderaan deze pagina ook inschrijven voor onze nieuwsbrief. We sturen deze 4 keer per jaar, bij elk nieuw seizoen, om je op de hoogte te brengen van onze nieuwe trainingen en workshops!

Samen leren en ervaringen delen tijdens groepssessies

Naast individuele begeleiding biedt Coranima ook een heel pakket van cursussen en trainingen in groep. En dat is een heel bewuste keuze! Want in tegenstelling tot wat je misschien denkt, sta je meestal niet alleen met je zorgen. Er zijn nog mensen die worstelen met een laag zelfbeeld, die geen rust vinden, die zich met lood in de schoenen naar hun werk begeven, die met opvoedkundige vragen zitten, die geen vat meer lijken te hebben op hun leven…

Samenkomen met anderen om te luisteren en te praten, om ervaringen te delen, onder begeleiding van onze deskundige teamleden, kan net zo therapeutisch zijn. Het helpt je vaak van je twijfels af en geeft je de kracht om er weer met frisse moed tegen aan te gaan.

Raadpleeg hier een overzicht van onze groepssessies

Op deze pagina lees je wie van onze medewerkers de cursus of training geeft, welke datum de training start en wat de kostprijs is. 

Wil je je graag inschrijven? Dan kan dat via mail of met het contactformulier op de contactpagina.

Onze groepssessies

Hieronder geven we je alvast in een notedop een beetje uitleg over onze groepssessies.

assertiviteitstraining

Assertiviteitstraining

Herken je die situaties waarin je ja zegt, maar nee denkt? Waarin je je dan bovendien in bochten moet wringen om het allemaal georganiseerd te krijgen? Want het past eigenlijk helemaal niet in je tijdsschema. Geef je makkelijk toe aan de prioriteiten van anderen, zodat je niet aan je eigen plan toe komt? Komt dat vaker voor dan je lief is? Dan is deze training iets voor jou. Je leert er voldoende zelfvertrouwen opbouwen om voor jezelf te durven opkomen en je eigen mening te uiten op een respectvolle manier. We pakken ook belemmerende overtuigingen aan die in de weg staan. Vanaf 18 jaar.

Onder begeleiding van Marianne Jolling

5 avonden van 19u30-22u voor 165 euro (inclusief deelnemersmap)

Wanneer? 11/09, 18/09, 02/10, 16/10 en 30/10/23

Inschrijven? info@coranima.be

Groepsdans

Polyvagaaltheorie in beweging

Vergroten van veiligheid, vertrouwen en veerkracht in denken, voelen en handelen

Hoe ga jij om met stress en spanning? 

Ben jij iemand die wegvlucht (flight), en heel veel gaat doen? 

Of ben je juist iemand die snel boos wordt en uithaalt (fight)?

Of word je snel angstig en blokkeer je (freeze)? 

Dit zijn allemaal manieren waarop ons lichaam reageert op stress. 

D.m.v. theoretische kaders en praktische oefeningen ga je ervaringsgericht leren hoe jouw lichaam werkt en hoe je jezelf kan leren reguleren, om niet telkens in automatische reacties te vallen. Zo leer je meer rust ervaren en meer veerkracht opbouwen. Zo word jij terug de regisseur van je eigen leven.

Wanneer : 10 okt, 24 okt, 7 nov en 21 nov 2022 van 19.00 tot 21.30 uur
Prijs : 175 euro incl. syllabus, koffie, thee en versnapering

Polyvagaal

Soldiers of love

Tijdens deze dag leer je je arsenaal aan beschermingsmechanismen kennen en omarmen om van daaruit te ontdekken wat losgelaten wil worden. Zo wordt wapenstilstand voor jou realiteit. 

Voor wie?

Voor iedereen die ervan houdt om zichzelf beter te leren kennen en helen. Wie meer bewustwording wil krijgen van het arsenaal aan bewapening dat je in je dagelijkse leven inzet. Zo kunnen we nieuwe inzichten en keuzemogelijkheden creëren. 

Methodieken die we in deze dag gebruiken:

Inzichtelijke opdrachten, visualisaties, creatieve werkvormen, mindful bewegen,...

Wanneer? vrijdag 11/11/22 van 10u00-17u30

Prijs? 105 euro (koffie, thee, versnaperingen inbegrepen)

Inschrijven: katrijn@coranima.be

Onder begeleiding van Katrijn Desteghe

Meisje in boomgaard
dreamcatcher-ga58443838_1280.jpg

Workshop : Introductie in dromen

Dromen zijn fascinerend en mysterieus. Ze kunnen heel realistisch zijn, en soms ook heel bevreemdend. Freud was de eerste die zei dat dromen de koninklijke weg zijn naar het onbewuste. Zijn boek “De Droomduiding” werd reeds in 1899 gepubliceerd en hiermee legde hij de fundamenten voor droomwerk. Jung heeft verder geborduurd op dit werk en ontwikkelde een eigen visie op dromen. Voor hem waren dromen zeer betekenisvol. Ben jij benieuwd naar wat dromen ons te vertellen hebben? Duik dan mee in de mysterieuze wereld van dromen. Je gaat naar huis met praktische tips hoe je zelf aan de slag kan met je dromen.

Onder begeleiding van Sabrina Marx

Wanneer? woensdag 16 november 2022 van 19u00-22u00

Prijs? 35 euro

Inschrijven? sabrina@coranima.be

Dromen

Familieopstellingen

Voel jij de wens om anders met situaties, je leven, relaties,... om te gaan? Heb je het gevoel dat je in cirkeltjes blijft draaien zonder echt bij je kern uit te komen? Dan is het opzetten van jouw familieopstelling hét hulpmiddel!

Familieopstellingen geven inzicht, diepgang, aha-gevoelens, duidelijkheid in thema’s die op dit moment in jouw leven bepalend zijn. We komen samen met een groep mensen die jouw thema, vraag, systeem, blokkade, angst,… representeren. Op het einde van de familieopstelling zal jouw vraag deels of volledig begrepen of omarmd zijn.

Je kan deelnemen als vraagsteller of als representant. De representant fungeert als vertegenwoordiger van een persoon of thema. Elke representatie zal ook aansluiten op de eigen thema's van de representant. Het is niet toevallig dat je voor die rol uitgekozen wordt.

Een familieopstelling brengt beweging rondom ziekte, relaties, familie, kinderen, geld of je loopbaan. Het helpt ook als je je verloren, boos, depressief of angstig voelt. Kortom, familieopstellingen zijn er voor iedereen die zakelijk en/of privé vastloopt in terugkerende thema’s en patronen, zonder echt te weten waardoor.

75 euro als vraagsteller (jouw vraag wordt opgesteld met de andere deelnemers als representanten) of 25 euro als representant

Onder begeleiding van Katrijn Desteghe

Wanneer? vrijdag 9 september van 19u30-22u00

Inschrijven? katrijn@coranima.be of 0474/511323

297034740_474553248011082_8146182804815180934_n.jpg
familieopstellingen

Mantra avonden

Mantra’s openen een deur naar hoger bewustzijn. Het is een vorm van mediteren, maar ook naar mantra’s luisteren heeft dat effect. In het Sanskriet betekent mantra ‘verlossing van de geest’. Wekelijks komen we samen om samen een mantra te reciteren. Inbegrepen in de deelnameprijs is thee, uitleg van de mantra op papier en een mala (gebedsketting). 

8 woendagen van 19u30-21u30 voor 160 euro

Onder begeleiding van Katrijn Desteghe

mantra

Ben je verrast door ons aanbod van groepssessies?

Sluit je dan snel aan, maar schrijf je zeker eerst in via mail of het contactformulier!

bottom of page