Coranima biedt een ruime waaier van groepssessies en infoavonden over mentale en fysieke gezondheid

Je kan je onderaan deze pagina ook inschrijven voor onze nieuwsbrief. We sturen deze 4 keer per jaar, bij elk nieuw seizoen, om je op de hoogte te brengen van onze nieuwe trainingen en workshops!

Samen leren en ervaringen delen tijdens groepssessies

Naast individuele begeleiding stelt Coranima ook een heel pakket van cursussen en trainingen in groep voor. En dat is een heel bewuste keuze! Want in tegenstelling tot wat je misschien denkt, sta je meestal niet alleen met je zorgen. Er zijn nog mensen die worstelen met een laag zelfbeeld, die geen rust vinden, die zich met lood in de schoenen naar hun werk begeven, die met opvoedkundige vragen zitten, die geen vat meer lijken te hebben op hun leven…

Samenkomen met anderen om te luisteren en te praten, om ervaringen te delen onder begeleiding van onze deskundige hulpverleners kan net zo therapeutisch zijn. Het helpt je vaak van je twijfels af en geeft je de kracht om er weer met frisse moed tegen aan te gaan.

Raadpleeg hier een overzicht van onze groepssessies

Op deze pagina lees je wie van onze medewerkers de cursus of training geeft, welke datum de training start en wat de kostprijs is. 

Wil je je graag inschrijven? Dan kan dat via mail of met het contactformulier op de contactpagina.

Assertiviteitstraining

Herken je die situaties waarin je ja zegt, maar nee denkt? Waarin je je dan bovendien in bochten moet wringen om het allemaal georganiseerd te krijgen? Want het past eigenlijk helemaal niet in je tijdsschema. Geef je makkelijk toe aan de prioriteiten van anderen, zodat je niet aan je eigen plan toe komt? Komt dat vaker voor dan je lief is? Dan is deze training iets voor jou. Je leert er voldoende zelfvertrouwen opbouwen om voor jezelf te durven opkomen en je eigen mening te uiten op een respectvolle manier. We pakken ook belemmerende overtuigingen aan die in de weg staan.

5 avonden van 19u30-22u voor slechts 150 euro (werkboek inbegrepen)

Onder begeleiding van Marianne Jolling

Meer info?

Mindfulness training

MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) is een westerse meditatievorm die je leert om aandachtig in het moment te zijn. Je wordt je bewust van je lichaam, je gedachten en emoties zonder meegesleept te worden. Je hebt vrede met jezelf en geniet van in het moment te zijn, zonder druk, zonder dwang. Mindfulness is een aandachtstraining die je kan helpen om stress en piekeren te voorkomen. Deze basistraining loopt over acht weken.

8 avonden van 19u15-21u30 voor slechts 295 euro (werkboek en oefenbestanden inbegrepen)

Onder begeleiding van Lennar Imandt

Meer info?

Hulp bij autisme

De oudercursus Hulp bij autisme wil ouders van kinderen met autisme samenbrengen om gedachten, ideeën en tips uit te wisselen over allerlei vragen: de organisatie van het gezinsleven, de communicatie met de school, de vrijetijdsbesteding van je auti-kind, de houding van familie en vrienden, de aanvraag voor extra vergoedingen en hulpmiddelen… Er wordt van de ouders een actieve inbreng verwacht voor het welslagen van deze cursus. Elke hulpvraag is welkom, deel je mening en je ervaringen. En probeer de tips ook thuis uit. Deze oudercursus verloopt over vijf avonden.

5 avonden voor slechts 195 euro

Onder begeleiding van Annemie Backx

Meer info?

Sociale vaardigheidstraining voor kinderen

 

Tijdens de sociale ontwikkeling leren kinderen met zichzelf en anderen omgaan door het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Niet bij alle kinderen loopt dit even vlot. Sommige kinderen vertonen verlegen, teruggetrokken, angstig of agressief gedrag. Ze kunnen uitgesloten worden of het gevoel hebben geen aansluiting te vinden bij leeftijdsgenootjes. Sociale vaardigheidstraining kan hun helpen om hiermee te leren omgaan. 

Kinderen leren tijdens deze training:

  • hoe te praten en luisteren naar elkaar, zich uit te drukken en te zeggen hoe ze zich voelen
  • respectvol neen zeggen en neen aanvaarden, sorry zeggen en accepteren
  • hoe te vragen om mee te spelen en wat te doen als je niet mag meespelen
  • omgaan met kritiek, zichzelf inleven in de ander

Tijdens de zomermaanden!

Onder begeleiding van Nathalie Bellekens, kinder- en jongeren psycholoog

Meer info?

Café Bébé

Café Bébé richt zich tot alle aanstaande en kersverse mama’s en hun baby. Ze komen samen om in een gezellige sfeer en bij een hapje en een drankje ervaringen te delen, twijfels te uiten en bevestiging te vinden bij elkaar. Er is een psycholoog en een gediplomeerde vroedvrouw aanwezig om alle vragen te beantwoorden.

25 euro per voormiddag (inclusief drankje en hapje)

Onder begeleiding van Marianne Jolling

Meer info?

Depressie en voeding

Wat heeft depressie te maken met voeding? Een gezond dieet kan helpen als onderdeel van de totale behandeling van depressie. Een verandering in dieet kan bijdragen aan vermindering van de depressieve symptomen. Onze geestelijke gezondheid wordt beïnvloed door wat we eten en drinken. Het laatste jaar is de link tussen onze darmflora en depressie ook meermaals in het nieuws geweest. Kom luisteren om meer te weten te komen. Je gaat naar huis met concrete, praktische tips en gerechtjes.

Slechts 25 euro voor deze leerrijke avond (drankje en hapje inbegrepen)

Onder begeleiding van Sabrina Marx

Meer info?

Training nutritional psychology voor hulpverleners

Chronische stress en een ongezond voedingspatroon kunnen het biochemisch evenwicht in ons lichaam ernstig verstoren. Ze beïnvloeden zowel onze fysieke als onze mentale gezondheid. Als we willen dat onze patiënten zich goed in hun vel voelen, dienen we dan ook aandacht te hebben voor dit fundamenteel biologisch aspect van mens-zijn. In deze training kom je meer te weten over hoe ons lichaam werkt en waarom dit relevant is voor onze mentale gezondheid. We leren welke voedingsstoffen nodig zijn om bepaalde stoffen (zoals neurotransmitters) aan te maken en hoe een tekort aan deze nutriënten kan leiden tot problemen als depressie, chronische vermoeidheid, slapeloosheid… Hiernaast bekijken we hoe we het herstel van een uitgeput lichaam kunnen bevorderen op een natuurlijke manier. Je gaat met concrete praktische tips naar huis, die je kan toepassen in je eigen leven en dat van cliënten.

Onder begeleiding van Sabrina Marx

2 dagen voor 195 euro (inclusief deelnemersmap)

Meer info?

Familieopstellingen

Heb je steeds terugkerende vragen of patronen waar je tegenaan loopt en die niet constructief zijn, heb je relaties die iedere keer fout lopen? Heb je onverklaarbare fysieke klachten en het gevoel dat je een last op je schouders draagt die maar niet weggaat? Bezoek dan de workshop familieopstellingen, wellicht brengt dit helderheid. In deze workshop richten we ons op de verstrikkingen in familiesystemen en het herstellen van de balans, het opnieuw ordenen vanuit de wetten die gelden in een systeem. Verstrikkingen ontstaan altijd vanuit liefde, het willen dragen voor de ander. Hierdoor dragen vooral kinderen een last die niet bij hen hoort, die te zwaar is en later in het leven tot problemen leidt. Familieopstellingen is een groepsgebeuren. De groep bestaat uit mensen die je niet kent. De representaten representeren de familie van de vraagsteller. Niet enkel voor de vraagsteller, maar ook voor de representanten gebeurt er iets. 

70 euro als vraagsteller (jouw vraag wordt opgesteld met de andere deelnemers als representanten)
20 euro als representant

Onder begeleiding van Katrijn Desteghe

Meer info?

Body integration basics (voor hulpverleners) 

Een 3-daagse training om lichaamsgericht te leren werken. Wat doe jij als hulpverlener om je cliënt te helpen? Gesprekstherapie? Mentale inzichten verschaffen? Maar wat als je voelt dat er meer nodig is? Dat het lichaam moet betrokken worden? In dit traject leer je hoe lichaamsintegratie in je sessies dé sleutel is om van inzicht naar diepe verankering te gaan. Ervaringsgericht, praktijkgericht, samen met de nodige theoretische kaders.

340 euro voor 3 dagen van 10u00-16u30

Onder begeleiding van Nadine Bloemen

Meer info?

Zomeracademie: weerbaarheidstraining (10-15 jaar)

Niet praten of zitten, ... maar doen! Binnen een veilig pedagogisch klimaat werken we samen met de jongeren spelenderwijs rond verschillende thema’s: stevig staan, lichaamstaal, grenzen stellen, omgaan met agressie, hulp durven vragen, omgaan met groepsdruk. We gebruiken laagdrempelige spelvormen uit de vechtsport (en ook andere bewegingsvormen) om het eigen gedrag te ontdekken én te ervaren welke vaardigheden nodig zijn om veerkrachtiger en weerbaarder in de wereld te kunnen staan. Plezier, bewustwording en positieve actie zijn de rode draad doorheen deze ervaringsgerichte en psychofysieke training.

7 sessies van 17u-18u30 voor 150 euro

Onder begeleiding van Eric Maes, weerbaarheids- en agressieregulatiecoach, instructeur Krav Maga

Meer info?

Mantra avonden

Mantra’s openen een deur naar hoger bewustzijn. Het is een vorm van mediteren, maar ook naar mantra’s luisteren heeft dat effect. In het Sanskriet betekent mantra ‘verlossing van de geest’. Wekelijks komen we samen om samen een mantra te reciteren. Inbegrepen in de deelnameprijs is thee, uitleg van de mantra op papier en een mala (gebedsketting). Onder begeleiding van Katrijn Desteghe, systemisch coach en soundhealer


8 woendagen van 19u30-21u30 voor 160 euro

Onder begeleiding van Katrijn Desteghe

Meer info?

Ben je verrast door ons aanbod van groepssessies?

Sluit je dan snel aan, maar schrijf je zeker eerst in via mail of het contactformulier!