Coranima biedt een ruime waaier van groepssessies en infoavonden over opvoeding en gezondheid

Wil je meer vernemen over onze trainingen mindfulness, assertiviteit of leren leren?

Neem dan hieronder eens een kijkje.

Samen leren en ervaringen delen tijdens de groepssessies
van Coranima

Naast de individuele begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen stelt Coranima ook een heel pakket van cursussen en trainingen in groep voor. En dat is een heel bewuste keuze! Want in tegenstelling tot wat je misschien denkt, sta je meestal niet alleen met je zorgen. Er zijn nog mensen die geen rust vinden, die zich met lood in de schoenen naar hun werk begeven, die met opvoedkundige vragen zitten, die geen vat meer lijken te hebben op hun leven…

Samenkomen met anderen om te luisteren en te praten, om ervaringen te delen onder begeleiding van onze deskundige hulpverleners kan net zo therapeutisch zijn. Het helpt je vaak van je twijfels af en geeft je de kracht om er weer met frisse moed tegen aan te gaan.

Raadpleeg de kalender van onze groepssessies

Op deze pagina vind je de kalender van alle groepssessies en infoavonden van Coranima die tot nog toe gepland zijn. Afhankelijk van het onderwerp vinden de samenkomsten overdag of ’s avonds plaats. Je leest er wie van onze medewerkers de cursus of training geeft en kan meer informatie over die persoon op deze website terugvinden. 

Wil je je graag inschrijven? Dan kan dat via mail of met het contactformulier op de contactpagina.

Assertiviteitstraining

Herken je die situaties waarin je ja zegt, maar nee denkt? Waarin je je dan bovendien in bochten moet wringen om het allemaal georganiseerd te krijgen? Want het past eigenlijk helemaal niet in je tijdsschema. Geef je makkelijk toe aan de prioriteiten van anderen, zodat je niet aan je eigen plan toe komt? Komt dat vaker voor dan je lief is? Dan is deze training iets voor jou. Je leert er voldoende zelfvertrouwen opbouwen om voor jezelf te durven opkomen en je eigen mening te uiten op een respectvolle manier. We pakken ook belemmerende overtuigingen aan die in de weg staan.

5 avonden voor slechts 135 euro (werkboek inbegrepen)

Onder begeleiding van Marianne Jolling

Inschrijven

Mindfulness basistraining

MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) is een westerse meditatievorm die je leert om aandachtig in het moment te zijn. Je wordt je bewust van je lichaam, je gedachten en emoties zonder meegesleept te worden. Je hebt vrede met jezelf en geniet van in het moment te zijn, zonder druk, zonder dwang. Mindfulness is een aandachtstraining die je kan helpen om stress en piekeren te voorkomen. Deze basistraining loopt over acht weken.

8 avonden voor slechts 295 euro (werkboek en oefenbestanden inbegrepen)

Onder begeleiding van Lennar Imandt

Inschrijven

Hulp bij autisme

De oudercursus Hulp bij autisme wil ouders van kinderen met autisme samenbrengen om gedachten, ideeën en tips uit te wisselen over allerlei vragen: de organisatie van het gezinsleven, de communicatie met de school, de vrijetijdsbesteding van je auti-kind, de houding van familie en vrienden, de aanvraag voor extra vergoedingen en hulpmiddelen… Er wordt van de ouders een actieve inbreng verwacht voor het welslagen van deze cursus. Elke hulpvraag is welkom, deel je mening en je ervaringen. En probeer de tips ook thuis uit. Deze oudercursus verloopt over vijf avonden.

5 avonden voor slechts 195 euro (werkboek en oefenbestanden inbegrepen)

Onder begeleiding van Annemie Backx

Inschrijven

Burn-outprogramma

De Energie-Compagnie is een integratief burn-outprogramma. Tijdens acht voormiddagen onderzoek je onder deskundige begeleiding alle aspecten van je mens-zijn. Je probeert te achterhalen welke patronen je tot een burn-out geleid hebben. Via een combinatie van gezonde voeding, mindfulness, lichaamsbeweging, assertiviteitstraining proberen we het tij te keren en je veerkracht terug te vinden.

Onder begeleiding van Sabrina Marx, Lennar Imandt en Nadine Bloemen

8 voormiddagen voor slechts 390 euro (intakegesprek, begin- en eindmeting inbegrepen)

Inschrijven

Café Bébé

Café Bébé richt zich tot alle aanstaande en kersverse mama’s en hun baby. Ze komen samen om in een gezellige sfeer en bij een hapje en een drankje ervaringen te delen, twijfels te uiten en bevestiging te vinden bij elkaar. Er is een psycholoog en een gediplomeerde vroedvrouw aanwezig om alle vragen te beantwoorden.

Onder begeleiding van Marianne Jolling

25 euro per voormiddag (inclusief drankje en hapje)

Inschrijven

Depressie en voeding

Wat heeft depressie te maken met voeding? Een gezond dieet kan helpen als onderdeel van de totale behandeling van depressie. Een verandering in dieet kan bijdragen aan vermindering van de depressieve symptomen. Onze geestelijke gezondheid wordt beïnvloed door wat we eten en drinken. Het laatste jaar is de link tussen onze darmflora en depressie ook meermaals in het nieuws geweest. Kom luisteren om meer te weten te komen. Je gaat naar huis met concrete, praktische tips en gerechtjes.


Onder begeleiding van Sabrina Marx en Roman Schmidt

Slechts 10 euro voor deze leerrijke avond (drankje en hapje inbegrepen)

20 euro voor hulpverleners

Inschrijven

Cursus leren leren

Iedereen kent het begrip ‘leren leren’, maar wat houdt het precies in? Tijdens deze cursus leren we je de basis om beter te studeren, maar ook hoe je efficiënter en meer doelgericht kan studeren. Dit doen we onder andere door jouw studiemethode vanuit verschillende invalshoeken te benaderen en tips te geven. De doelgroep is 1e en 2e graad van het secundair onderwijs.

6 zaterdagvoormiddagen van 9u30 tot 12u00 

Onder begeleiding van Deborah Colson (psycholoog)

20 euro inschrijvingsgeld + 30 euro per zaterdagvoormiddag

Inschrijven

Familieopstellingen

Heb je steeds terugkerende vragen of patronen waar je tegenaan loopt en die niet constructief zijn, heb je relaties die iedere keer fout lopen? Heb je onverklaarbare fysieke klachten en het gevoel dat je een last op je schouders draagt die maar niet weggaat? Bezoek dan de workshop familieopstellingen, wellicht brengt dit helderheid. In deze workshop richten we ons op de verstrikkingen in familiesystemen en het herstellen van de balans, het opnieuw ordenen vanuit de wetten die gelden in een systeem. Verstrikkingen ontstaan altijd vanuit liefde, het willen dragen voor de ander. Hierdoor dragen vooral kinderen een last die niet bij hen hoort, die te zwaar is en later in het leven tot problemen leidt.

Onder begeleiding van Lennar Imandt

80 euro als vraagsteller (jouw vraag wordt opgesteld met de andere deelnemers als representanten)
30 euro als representant

Inschrijven

Ben je verrast door ons aanbod van groepssessies?

Sluit je dan snel aan, maar schrijf je zeker eerst in via mail of het contactformulier!