Coranima biedt een ruime waaier van groepssessies en infoavonden over mentale en fysieke gezondheid

Je kan je onderaan deze pagina ook inschrijven voor onze nieuwsbrief. We sturen deze 4 keer per jaar, bij elk nieuw seizoen, om je op de hoogte te brengen van onze nieuwe trainingen en workshops!

Samen leren en ervaringen delen tijdens groepssessies

Naast individuele begeleiding biedt Coranima ook een heel pakket van cursussen en trainingen in groep. En dat is een heel bewuste keuze! Want in tegenstelling tot wat je misschien denkt, sta je meestal niet alleen met je zorgen. Er zijn nog mensen die worstelen met een laag zelfbeeld, die geen rust vinden, die zich met lood in de schoenen naar hun werk begeven, die met opvoedkundige vragen zitten, die geen vat meer lijken te hebben op hun leven…

Samenkomen met anderen om te luisteren en te praten, om ervaringen te delen, onder begeleiding van onze deskundige teamleden, kan net zo therapeutisch zijn. Het helpt je vaak van je twijfels af en geeft je de kracht om er weer met frisse moed tegen aan te gaan.

Raadpleeg hier een overzicht van onze groepssessies

Op deze pagina lees je wie van onze medewerkers de cursus of training geeft, welke datum de training start en wat de kostprijs is. 

Wil je je graag inschrijven? Dan kan dat via mail of met het contactformulier op de contactpagina.

Onze groepssessies

Hieronder geven we je alvast in een notedop een beetje uitleg over onze groepssessies.

Groepsdans

Polyvagaaltheorie in beweging

Vergroten van veiligheid, vertrouwen en veerkracht in denken, voelen en handelen

Hoe ga jij om met stress en spanning? 

Ben jij iemand die wegvlucht (flight), en heel veel gaat doen? 

Of ben je juist iemand die snel boos wordt en uithaalt (fight)?

Of word je snel angstig en blokkeer je (freeze)? 

Dit zijn allemaal manieren waarop ons lichaam reageert op stress. 

D.m.v. theoretische kaders en praktische oefeningen ga je ervaringsgericht leren hoe jouw lichaam werkt en hoe je jezelf kan leren reguleren, om niet telkens in automatische reacties te vallen. Zo leer je meer rust ervaren en meer veerkracht opbouwen. Zo word jij terug de regisseur van je eigen leven.

Onder begeleiding van Nadine Bloemen

 

Wanneer : 9, 16, 23 en 30 juni 2022 van 19.00 tot 21.30 uur
Prijs : 165 euro incl. syllabus, koffie, thee en versnapering
Inschrijven : nadine@coranima.be of tel 0494/360969

 

Lichaamsgerichte interventies bij stress en trauma

Enkel voor hulp- en zorgverleners!

De nervus vagus, van vagebond naar bondgenoot van je lichaam en je leven 

 

De gevolgen van trauma, spanning en stress worden niet geheeld door gesprekstherapie alleen. De weg naar stressregulatie en traumaheling gaat vooral via het lichaam. De ‘grote meneer’ van het parasympatische systeem is de tiende hersenzenuw, de nervus vagus die als een vagebond door je hele lichaam zwerft en waarvan het ventrale deel de lichamelijke basis voor sociaal contact en veiligheid verzorgt.

 

4-daags ervaringsgericht programma waarin je het volgende leert:

  • de werking van het brein en het zenuwstelsel met zijn regulerende functie van stress, herstel en ontspanning

  • hoe je zenuwstelsel verbonden is met je lichaamssignalen en hoe je ze kunt herkennen en interpreteren

  • hoe je veiligheid en sociale betrokkenheid inbrengt in je therapeutische sessies

  • hoe je - zelf gereguleerd - een bron van regulatie voor je cliënten kunt zijn

  • hoe je de stadia waarin je cliënten zich bevinden herkent, hoe je hun lichaamsresponsen kunt lezen en hoe ze zichzelf het best kunnen reguleren

  • hoe lichaamsgerichte interventies kunnen helpen om vanuit inzicht over stress- traumaresponsen naar ervaren, transformeren en verankering kan gaan

  • hoe je via de centrale vagusstaat de transpersoonlijke dimensie kunt vergroten en binnenbrengen in je therapeutische werk

4 zaterdagen van 10-17u : 24 sept, 22 okt, 19 nov en 10 dec 2022

475 euro incl. syllabus, koffie/thee, versnapering (vroegboekkorting 40 euro tot 5/9)

Onder begeleiding van Nadine Bloemen

 
 

Assertiviteitstraining

Herken je die situaties waarin je ja zegt, maar nee denkt? Waarin je je dan bovendien in bochten moet wringen om het allemaal georganiseerd te krijgen? Want het past eigenlijk helemaal niet in je tijdsschema. Geef je makkelijk toe aan de prioriteiten van anderen, zodat je niet aan je eigen plan toe komt? Komt dat vaker voor dan je lief is? Dan is deze training iets voor jou. Je leert er voldoende zelfvertrouwen opbouwen om voor jezelf te durven opkomen en je eigen mening te uiten op een respectvolle manier. We pakken ook belemmerende overtuigingen aan die in de weg staan. Vanaf 18 jaar.

5 avonden van 19u30-22u voor slechts 150 euro (deelnemersmap inbegrepen)

Onder begeleiding van Marianne Jolling

Workshop: wat is Ayurveda?

Ayurveda is een eeuwenoud gezondheidssysteem uit India. Het betekent letterlijk “Kennis van het Leven” en geeft je m.a.w. de kennis en tools voor een lang en gezond leven. Deze wetenschap bestaat al meer dan 5000jaar, maar is tijdloos en is inmiddels erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO). 
Ayurveda hanteert holistische principes en baseert zich op de natuur en haar wetmatigheden. 
Ze gaat uit van de 5 elementen die vertaald worden naar 3 basisenergieën (vata, pitta, kapha). Iedereen heeft een specifieke combinatie van deze 3 krachten en die is als het ware de blauwdruk van jouw fysieke, mentale en emotionele eigenschappen. 
Het geheim zit erin deze in onszelf te herkennen, ze in balans te brengen en houden. Door voeding, levensstijl en beweging af te stemmen op jouw unieke constitutie kan je een energieker, gezonder en gelukkiger leven leiden.

In deze workshop gaan we in op hoe Ayurveda precies werkt en wat het voor jou kan betekenen.
Je krijg tips rond voeding en levensstijl over hoe jij je vitaler kan voelen en meer balans in je leven kan creëeren. 

Onder begeleiding van Aagje Baens

5 april 2022 - 19u30-21u30

voor €15 (wordt in vermindering gebracht als je een consult boekt)

Ayurveda
 
 

Familieopstellingen

Heb je steeds terugkerende vragen of patronen waar je tegenaan loopt en die niet constructief zijn, heb je relaties die iedere keer fout lopen? Heb je onverklaarbare fysieke klachten en het gevoel dat je een last op je schouders draagt die maar niet weggaat? Bezoek dan de workshop familieopstellingen, wellicht brengt dit helderheid. In deze workshop richten we ons op de verstrikkingen in familiesystemen en het herstellen van de balans, het opnieuw ordenen vanuit de wetten die gelden in een systeem. Verstrikkingen ontstaan altijd vanuit liefde, het willen dragen voor de ander. Hierdoor dragen vooral kinderen een last die niet bij hen hoort, die te zwaar is en later in het leven tot problemen leidt. Familieopstellingen is een groepsgebeuren. De groep bestaat uit mensen die je niet kent. De representaten representeren de familie van de vraagsteller. Niet enkel voor de vraagsteller, maar ook voor de representanten gebeurt er iets. 

70 euro als vraagsteller (jouw vraag wordt opgesteld met de andere deelnemers als representanten)
20 euro als representant

Onder begeleiding van Katrijn Desteghe

Mantra avonden

Mantra’s openen een deur naar hoger bewustzijn. Het is een vorm van mediteren, maar ook naar mantra’s luisteren heeft dat effect. In het Sanskriet betekent mantra ‘verlossing van de geest’. Wekelijks komen we samen om samen een mantra te reciteren. Inbegrepen in de deelnameprijs is thee, uitleg van de mantra op papier en een mala (gebedsketting). 

8 woendagen van 19u30-21u30 voor 160 euro

Onder begeleiding van Katrijn Desteghe

 

Ayurvedische Yoga

Ayurveda is een eeuwenoude holistische geneeswijze uit India. Ze heeft echter ook veel aandacht voor preventie van ziekte via voeding en levensstijl richtlijnen, beweging en mentaal welzijn.
Yoga is de zusterwetenschap van Ayurveda en heeft naast het verminderen van stress vele fysieke voordelen. Zo kan het je energieniveau, flexibiliteit en kracht verhogen, je spijsvertering en immuniteit versterken en (vooral voor de dames) je hormoonhuishouding verbeteren.
Zowel Ayurveda als Yoga hebben als doel lichaam, geest en ziel weer in balans te brengen.
Tijdens de lessen ontwikkelen we bewustzijn en leggen de focus op innerlijke beleving om zo meer emotionele veerkracht, vreugde, vrijheid en rust te ervaren.  De oefeningen kunnen eens vertragend en aardend werken en dan weer speels en vloeiend zijn.
Er wordt gewerkt in kleine groepen zodat er aandacht is voor persoonlijke begeleiding en aanpassingen. De lessen zijn toegankelijk voor iedereen - er is geen voorkennis, ervaring of lenigheid vereist.

reeks 1: 8, 15, 22, 29 maart 2022 * €14 per les - €50 voor 4lessen
reeks 2: 19 & 26 april + 3, 10 en 17 mei 2022 * €14 per les - €62 voor 5lessen
reeks 3: 31 mei + 7, 14, 21 en 28 juni 2022 * €14 per les - €62 voor 5lessen

Dinsdag 19u - 20u30

Onder begeleiding van Aagje Beans

Ayurvedische Yoga.jpg
 
yoga.jpg

Yoga Nidra

Yoga Nidra betekent letterlijk Yogische slaap. In tegenstelling tot de benaming slaap je nooit echt, maar zak je af naar dat moment tussen slapen en waken. Je geraakt in een bijzondere staat van ontspanning, waar je diepgewortelde stress kan loslaten en je onderbewustzijn geherprogrammeerd wordt. Vanaf hier kan de heling beginnen.
Yoga Nidra helpt je beter slapen, is goed voor je concentratie, geeft rust, wakkert je creativiteit en energie aan en versterkt je immuunsysteem. Daarnaast kan het ook helpen bij angsten, depressie, burn-out en zelfs traumaverwerking.
Wanneer je in diepe relaxatie gaat, is je geest zeer ontvankelijk voor suggesties. Een belangrijk onderdeel is dan ook het zetten van je intentie. Kies een korte positieve zin die vertegenwoordigt wat je graag wil in je leven (bvb. “ik eet gezond, ik volg mijn intuïtie, ik ervaar rust, ik ben veerkrachtig,  …”). Door dit bij elke sessie te herhalen, zal je naar deze verandering evolueren.

reeks 1: 8, 15, 22, 29 maart 2022 (€10 per les - €36 voor 4lessen)
reeks 2: 19 & 26 april + 3, 10 en 17 mei 2022 (€10 per les - €45 voor 5lessen)
reeks 3: 31 mei + 7, 14, 21 en 28 juni 2022 (€10 per les - €45 voor 5lessen)

Dinsdag 21u – 21u45
Onder begeleiding van Aagje Baens

 

Ben je verrast door ons aanbod van groepssessies?

Sluit je dan snel aan, maar schrijf je zeker eerst in via mail of het contactformulier!