Coranima biedt een ruime waaier van groepssessies en infoavonden over opvoeding en gezondheid

Wil je meer vernemen over onze trainingen mindfulness, assertiviteit of leren leren?

Neem dan hieronder eens een kijkje.

Samen leren en ervaringen delen tijdens de groepssessies
van Coranima

Naast de individuele begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen stelt Coranima ook een heel pakket van cursussen en trainingen in groep voor. En dat is een heel bewuste keuze! Want in tegenstelling tot wat je misschien denkt, sta je meestal niet alleen met je zorgen. Er zijn nog mensen die geen rust vinden, die zich met lood in de schoenen naar hun werk begeven, die met opvoedkundige vragen zitten, die geen vat meer lijken te hebben op hun leven…

Samenkomen met anderen om te luisteren en te praten, om ervaringen te delen onder begeleiding van onze deskundige hulpverleners kan net zo therapeutisch zijn. Het helpt je vaak van je twijfels af en geeft je de kracht om er weer met frisse moed tegen aan te gaan.

Raadpleeg de kalender van onze groepssessies

Op deze pagina vind je de kalender van alle groepssessies en infoavonden van Coranima die tot nog toe gepland zijn. Afhankelijk van het onderwerp vinden de samenkomsten overdag of ’s avonds plaats. Je leest er wie van onze medewerkers de cursus of training geeft en kan meer informatie over die persoon op deze website terugvinden. 

Wil je je graag inschrijven? Dan kan dat via mail of met het contactformulier op de contactpagina.

Assertiviteitstraining

Herken je die situaties waarin je ja zegt, maar nee denkt? Waarin je je dan bovendien in bochten moet wringen om het allemaal georganiseerd te krijgen? Want het past eigenlijk helemaal niet in je tijdsschema. Geef je makkelijk toe aan de prioriteiten van anderen, zodat je niet aan je eigen plan toe komt? Komt dat vaker voor dan je lief is? Dan is deze training iets voor jou. Je leert er voldoende zelfvertrouwen opbouwen om voor jezelf te durven opkomen en je eigen mening te uiten op een respectvolle manier. We pakken ook belemmerende overtuigingen aan die in de weg staan.

5 avonden voor slechts 135 euro (werkboek inbegrepen)

Onder begeleiding van Marianne Jolling

Inschrijven

Mindfulness basistraining

MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) is een westerse meditatievorm die je leert om aandachtig in het moment te zijn. Je wordt je bewust van je lichaam, je gedachten en emoties zonder meegesleept te worden. Je hebt vrede met jezelf en geniet van in het moment te zijn, zonder druk, zonder dwang. Mindfulness is een aandachtstraining die je kan helpen om stress en piekeren te voorkomen. Deze basistraining loopt over acht weken.

8 avonden van 19u15-21u30 voor slechts 295 euro (werkboek en oefenbestanden inbegrepen)

Start op donderdag 30 januari
Vroegboekkorting: tot 12 januari 10% korting

Onder begeleiding van Lennar Imandt

Inschrijven

Hulp bij autisme

De oudercursus Hulp bij autisme wil ouders van kinderen met autisme samenbrengen om gedachten, ideeën en tips uit te wisselen over allerlei vragen: de organisatie van het gezinsleven, de communicatie met de school, de vrijetijdsbesteding van je auti-kind, de houding van familie en vrienden, de aanvraag voor extra vergoedingen en hulpmiddelen… Er wordt van de ouders een actieve inbreng verwacht voor het welslagen van deze cursus. Elke hulpvraag is welkom, deel je mening en je ervaringen. En probeer de tips ook thuis uit. Deze oudercursus verloopt over vijf avonden.

5 avonden voor slechts 195 euro

Start op woensdag 29 januari

Onder begeleiding van Annemie Backx

Inschrijven

Burn-out café

Ben je in (deze) drukke tijden op zoek naar een oase van rust, een plek en een moment waarin je niet hoeft te presteren maar waar ‘zijn’ alleen genoeg is?

De Energie Compagnie organiseert in 2020 een aantal ‘burn-out cafés’. Vanaf maart tot de zomer ben je elke maand welkom op een donderdagvoormiddag, om te babbelen, om kennis met elkaar te maken en het te hebben over alles dat ons leven zo drukt maakt én vooral, of dat niet anders kan?

Iedere maand behandelen we een thema dat te maken heeft met energie. Dat doen we door ervaringen te delen, voorlichting te geven en te oefenen, op een manier waar jij behoefte aan hebt.

Data: 5 maart, 2 april, 7 mei, 4 juni telkens van 10-12u

Kostprijs: €15 per voormiddag (of €50 voor de hele reeks)

Inschrijven

Café Bébé

Café Bébé richt zich tot alle aanstaande en kersverse mama’s en hun baby. Ze komen samen om in een gezellige sfeer en bij een hapje en een drankje ervaringen te delen, twijfels te uiten en bevestiging te vinden bij elkaar. Er is een psycholoog en een gediplomeerde vroedvrouw aanwezig om alle vragen te beantwoorden.

25 euro per voormiddag (inclusief drankje en hapje)

Vrijdag 24 april van 10u00-12u30

Onder begeleiding van Marianne Jolling

Inschrijven

Depressie en voeding

Wat heeft depressie te maken met voeding? Een gezond dieet kan helpen als onderdeel van de totale behandeling van depressie. Een verandering in dieet kan bijdragen aan vermindering van de depressieve symptomen. Onze geestelijke gezondheid wordt beïnvloed door wat we eten en drinken. Het laatste jaar is de link tussen onze darmflora en depressie ook meermaals in het nieuws geweest. Kom luisteren om meer te weten te komen. Je gaat naar huis met concrete, praktische tips en gerechtjes.

Slechts 10 euro voor deze leerrijke avond (drankje en hapje inbegrepen)

20 euro voor hulpverleners

Onder begeleiding van Sabrina Marx en Roman Schmidt

Inschrijven

Training nutritional psychology voor hulpverleners

Chronische stress en een ongezond voedingspatroon kunnen het biochemisch evenwicht in ons lichaam ernstig verstoren. Ze beïnvloeden zowel onze fysieke als onze mentale gezondheid. Als we willen dat onze patiënten zich goed in hun vel voelen, dienen we dan ook aandacht te hebben voor dit fundamenteel biologisch aspect van mens-zijn. In deze training kom je meer te weten over hoe ons lichaam werkt en waarom dit relevant is voor onze mentale gezondheid. We leren welke voedingsstoffen nodig zijn om bepaalde stoffen (zoals neurotransmitters) aan te maken en hoe een tekort aan deze nutriënten kan leiden tot problemen als depressie, chronische vermoeidheid, slapeloosheid… Hiernaast bekijken we hoe we het herstel van een uitgeput lichaam kunnen bevorderen op een natuurlijke manier. Je gaat met concrete praktische tips naar huis, die je kan toepassen in je eigen leven en dat van cliënten.

Vrijdag 3 en 24 april van 10u00-16u30

Onder begeleiding van Sabrina Marx

195 euro (inclusief deelnemersmap en verse soep)

Meer info, klik hier

Inschrijven

Familieopstellingen

Heb je steeds terugkerende vragen of patronen waar je tegenaan loopt en die niet constructief zijn, heb je relaties die iedere keer fout lopen? Heb je onverklaarbare fysieke klachten en het gevoel dat je een last op je schouders draagt die maar niet weggaat? Bezoek dan de workshop familieopstellingen, wellicht brengt dit helderheid. In deze workshop richten we ons op de verstrikkingen in familiesystemen en het herstellen van de balans, het opnieuw ordenen vanuit de wetten die gelden in een systeem. Verstrikkingen ontstaan altijd vanuit liefde, het willen dragen voor de ander. Hierdoor dragen vooral kinderen een last die niet bij hen hoort, die te zwaar is en later in het leven tot problemen leidt.

80 euro als vraagsteller (jouw vraag wordt opgesteld met de andere deelnemers als representanten)
30 euro als representant

Zaterdag 8 februari van 10u00-16u00

Onder begeleiding van Lennar Imandt

Inschrijven

Kookworkshop

Na het succes van onze infoavond "voeding en depressie" kregen we de vraag om een kookworkshop te organiseren. De deelnemers kregen namelijk allerlei adviezen, maar willen deze ook graag in de praktijk leren omzetten. En als je het zelf kunt maken (onder begeleiding), kun je zien dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is. En dan is de stap om het thuis zelf te maken minder groot. 

Onze diëtist Roman neemt je graag mee in de wondere wereld van het koken. Hij is zelf een gepassioneerd kok! Wij hebben het al mogen proeven ;-)

Heb jij er zin in? Noteer dan alvast 18 februari in je agenda!

Slechts 30 euro voor deze workshop

Inschrijven

Lezing: hooggevoelige kinderen opvoeden (voor ouders en leerkrachten)

Hoe herken je hooggevoelige kinderen? Hoe kun je hun helpen? Kinderen kunnen geweldig overspoeld geraken door hun hooggevoeligheid. Maar hoe gebruik je deze als kracht? Hoe zorg je ervoor dat een overprikkeld kind weer balans vindt?

8 euro voor 1 avond

Donderdag 9 januari om 19u00

Onder begeleiding van Magali Smeyers (kindercoach)

Inschrijven

Lezing: Opvoeden zonder straffen en belonen (voor ouders en leerkrachten)

Opvoeden anno 2020! Waar ligt de balans? Kan ik mijn kind nog belonen nadat hij daarstraks zich niet gedragen heeft? Wat is zich gedragen? Verwachten we te veel van kinderen? Je wil elke dag opnieuw positief gaan positief gaan opvoeden maar het lijkt niet te lukken. Er is hoop... Opvoeden zonder straffen en belonen bestaat dus wel! In deze avond wordt je meegneomen in het verbindend, ontspannen opvoeden.

8 euro voor 1 avond

Vrijdag 17 januari om 19u00

Onder begeleiding van Magali Smeyers (kindercoach)

Inschrijven

Traning: Weerbaarheid (voor kinderen 6-12 jaar)

"Als kinderen leren hoe ze met elkaar en zichzelf kunnen omgaan, zonder zichzelf of de andere te kwetsen, leren ze alles wat ze nodig hebben in het leven!" De training is erop gericht een positieve manier om te gaan met de anderen en met zichzelf! Waarom is omgaan met zichzelf ook zo centraal in deze training? Dit is vooral voor kinderen die TE graag vriendjes willen zijn met andere, over zichzelf heen laten lopen, kinderen die zo lief zijn voor anderen dat ze zichzelf voorbij lopen. Omgaan met anderen is dan gericht op kinderen die snel verbaal of agressief reageren, snel boos zijn, emoties niet onder controle hebben.

125 euro voor 5 zondagen

Start op zondag 19 januari van 10u00-12u00

Onder begeleiding van Magali Smeyers (kindercoach)

Inschrijven

Lezing: Hoogbegaafde kinderen (voor ouders en leerkrachten)

Wat is hoogbegaafdheid? Hoe herken je een hoogbegaafd kind? Wat zijn mogelijke struikelblokken en risico's (faalangst, onderpresteren, welzijns- en gedragsmoeilijkheden...), mindset, profielen van hoogbegaafde leerlingen, tips voor hoogbegaafd onderwijs. Hoe gaat een IQ-test in zijn werk en welke veranderingen kan dit brengen voor het kind?

8 euro

Vrijdag 21 februari van 19u00-21u00

Onder begeleiding van Magali Smeyers (kindercoach)

Inschrijven

Body integration basics (voor hulpverleners) 

Een 3-daagse training om lichaamsgericht te leren werken. Wat doe jij als hulpverlener om je cliënt te helpen? Gesprekstherapie? Mentale inzichten verschaffen? Maar wat als je voelt dat er meer nodig is? Dat het lichaam moet betrokken worden? In dit traject leer je hoe lichaamsintegratie in je sessies dé sleutel is om van inzicht naar diepe verankering te gaan. Ervaringsgericht, praktijkgericht, samen met de nodige theoretische kaders.

340 euro voor 3 dagen van 10u00-16u30

Onder begeleiding van Nadine Bloemen

Meer info, klik hier

Inschrijven

Ben je verrast door ons aanbod van groepssessies?

Sluit je dan snel aan, maar schrijf je zeker eerst in via mail of het contactformulier!