Ontdek hier het aanbod van Coranima

voor kinderen, jongeren en volwassenen

Ieder van ons is uniek en dat vergt ook een unieke aanpak. Contacteer ons voor meer info.

Een gepersonaliseerde benadering 

De huidige samenleving maakt het ons niet altijd makkelijk. De prestatiedruk ligt hoog op elk vlak: in je relaties, op kantoor, ja zelfs in de sportclub of in de muziekschool. Daarbij komt nog dat alles steeds sneller moet gaan. Vaak ontbreekt de tijd om louter te ontspannen, te genieten, te bezinnen...

Wordt dat op een bepaald moment te veel, dan kan dat leiden tot allerlei zorgen en lichamelijke klachten. Slapeloosheid, twijfels over je relatie, gebrek aan zelfvertrouwen, gedragsproblemen van je kind, een echtscheidingsprocedure of een rouwproces, reorganisatie op je werk… Als angsten, problemen en twijfels de overhand nemen, dan is het raadzaam om professionele hulp in te roepen.

Bij Coranima staan we klaar voor alle leeftijden. We ontvangen je in een warme sfeer en geven je de gelegenheid om in alle discretie je verhaal te doen. We gaan na welke aanpak best past bij jouw persoon en klachten. Samen gaan we vervolgens aan de slag om weer duidelijker zicht te krijgen op de situatie en zodat je zelf terug de regie van je leven in handen kan nemen.

Coaching

Coaching is een begeleiding die erop gericht is mensen in positieve zin te veranderen, uitgaande van gezonde mensen en een geloof in veranderingsmogelijkheden. Het gaat om het ontwikkelen van het potentieel dat in iemand zit. Een coach brengt je in beweging en gidst je in de richting van een doel. Je kan dus bij een klassieke coaching verwachten dat je samen doelen stelt, stappen afspreekt, de vooruitgang opvolgt. Een coach zal je daarbij motiveren, inspireren, opvolgen, uitdagen en je grenzen doen verleggen.

 
 

Psycholoog

Een psycholoog is iemand die een vijfjarige universitaire opleiding genoten heeft. Hij/zij heeft een brede theoretische scholing over het menselijk gedrag en mogelijke psychische stoornissen achter de rug. De titel van psycholoog is in België beschermd. Een psycholoog is geen psychiater en schrijft dus geen medicatie voor. Een psycholoog kan je helpen wanneer je last hebt van psychische klachten. Het doel is jouw klachten te doen afnemen, draaglijker te maken of er anders mee te leren omgaan.

 
Hand strooiend zand

Creatieve therapie

Er zijn verschillende vormen van creatieve therapie. Zandspeltherapie is een vorm waarbij het niet gaat om praten. Het is geschikt voor volwassenen en kinderen, koppels en gezinnen die moeilijk hun gevoelens en gedachten onder woorden kunnen brengen. Zandspeltherapie brengt je innerlijke wereld in beeld waardoor jij je er bewust van wordt. Je krijgt inzicht en helderheid over jouw situatie. In een zandspel sessie maak je een beeld in een zandbak. 

 
 

Kinder- en jongeren therapeut

Dit is een therapeut die gespecialiseerd is in de behandeling van psychische klachten bij kinderen en jongeren. Indien nodig wordt er ook overlegd of samengewerkt met de omgeving van het kind of de jongere, zoals de ouders, broers, zussen, de school… Als ouder kun je hier ook terecht voor opvoedingsondersteuning of vragen over je kind. 

 

Psychotherapie

Na zijn/haar basisopleiding (vb. psychologie, maatschappelijk assistent) heeft een psychotherapeut zich gedurende vier jaar gespecialiseerd in een specifieke vorm van therapie (vb. gedragstherapie, systeemtherapie,...). Psychotherapie is een ambacht, deze opleiding is dan ook zeer ervarings- en praktijkgericht. Een psychotherapeut onderzoekt diepgewortelde denk- en gedragspatronen. Hij/zij gaat er intensief mee aan de slag in gesprekken, maar wendt ook andere, creatievere methoden aan (vb. tekenen, opdrachten). De psychotherapeut zoekt welke technieken het best passen bij jouw problemen en persoonlijkheid.

 

Relatietherapie

Vlot het niet meer in je relatie en lukt het niet om er met z’n tweeën uit te komen, dan kan een relatietherapeut een interessante bemiddelaar zijn. Hij/zij is immers een neutrale buitenstaander en oordeelt niet. Hij kan de vinger leggen op vastgeroeste denkpatronen, gedragingen en emoties van jou en je partner, persoonlijk en in verhouding tot elkaar.  In koppeltherapie wordt er samen gezocht naar oplossingen voor communicatieproblemen en spanningen in je relatie.

 

Burn-outcoaching

Een burn-outcoach heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van burn-out, bore-out en overspannenheid. Werkdruk, werkverzuim en burn-out zijn steeds vaker voorkomende klachten in onze prestatiegerichte maatschappij. Tijdig ingrijpen kan voorkomen dat overspannenheid en stress uitmonden in een burn-out.

 

Voetreflexologie

Voetreflexologie is een unieke behandelmethode van het lichaam. Zoals een spiegel iets kan reflecteren, zo wordt het macrobeeld van het lichaam in het microbeeld op de voet weerspiegeld. Door reflexpunten op de voeten met bepaalde technieken te bewerken, wordt er elders in het lichaam een heilzaam effect verkregen om zo homeostase van de mens in al zijn aspecten te bevorderen.

 

Er is ook de mogelijkheid tot een ontslakkend of welness voetenbad. 

Pic Quotes00046_edited.jpg
 

Lichaamsgerichte psychotherapie

Soms lost praten alleen het probleem niet op. Sommige (vroege) ervaringen en herinneringen zitten namelijk niet opgeslagen in onze hersenen, maar wel in ons lichaam. Een belangrijk onderdeel van lichaamsgerichte therapie is (terug) contact maken met je lichaam, je autonome zenuwstelsel en ervaren wat er in je lichaam gebeurt waardoor de verbinding tussen hoofd, lichaam en emoties wordt versterkt en meer in balans komt. Er wordt rechtstreeks met het lichaam gewerkt, zonder dat je daarvoor hoeft aangeraakt te worden. Je krijgt de kans om de grote spanning die in je lichaam opgeslagen is in kleine stapjes los te laten. Het lichaam zal maar loslaten wat het aankan, en bepaalt zo het ritme van het therapeutisch proces.

 
Schouder behandeling

Osteopaat

Een osteopaat werkt vanuit de holistische visie dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, invloed op elkaar hebben en een eenheid vormen. Een mens bestaat uit een fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel lichaam. Anders gezegd je bent, je denkt, je voelt, vormt relaties met anderen en je verhoudt je op jouw manier met de wereld. Wanneer deze verschillende delen niet op elkaar zijn afgestemd lopen we vast en krijgen we klachten. Klachten zijn signalen van ons lichaam om onze aandacht te trekken op wat opgemerkt of gezien wilt worden. Je lichaam is een klankbord en kan aangeven waar, hoe, wanneer het vastgelopen is. Een osteopaat is goed geoefend om te voelen waar het lichaam is vastgelopen om samen op zoek te gaan en terug een balans te vinden.

 

Ayurvedisch voedings- en leefstijlcoach

Ayurveda behandelt niet de klacht, maar beschouwt de persoon en zijn/haar constitutie. Het kijkt naar wat er bij de persoon speelt in het moment, waar het vandaan komt en hoe het kan terug gebracht worden naar de originele balans. Adviezen zijn daarom steeds uniek en op maat. Wat Ayurveda zo krachtig maakt, is dat het een tool is om jezelf beter te leren kennen. In dat proces zal de coach je stap voor stap begeleiden door te voelen, ervaren en observeren. Samen kijken waar jouw triggers en obstakels liggen, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Kijken wat jouw wensen zijn en vertalen naar haalbare doelen. In eerste instantie zullen dat aanpassingen zijn in voeding, dagritme en beweging. Daarnaast kunnen ook massage, yoga, reinigingskuren en supplementen ingezet worden.

Groene sapjes
 

Supervisie/leertherapie

Ben je zelf hulpverlener en ben je op zoek naar een supervisor of leertherapeut? Dan kun je bij Coranima ook terecht. In supervisie wordt er ingegaan op je functioneren als hulpverlener. Je reflecteert over concrete casussen of herhalende patronen binnen begeleidingen. In leertherapie leer je jezelf en je schaduwkanten beter kennen als mens, waardoor je jezelf als hulpverlener beter kan inzetten als instrument binnen begeleidingen. Je gaat dus aan de slag met je eigen kwetsbaarheden en problemen.

 

Gezinstherapie

Gezinstherapie is een vorm van therapie waarbij het volledige gezin begeleid wordt door een gezinstherapeut. Samen gaan jullie op zoek naar patronen en posities die leven binnen het gezin en naar het effect dat deze hebben. Hierdoor kunnen er nieuwe inzichten ontstaan en meer begrip voor elkaar.

 

Rouwbegeleiding

Rouwen gaat niet enkel over het verlies van een dierbare... Je kan ook rouwen over het verlies van je gezondheid, een relatie of een job. Een rouwcoach ondersteunt je doorheen dit rouwproces.

 

Autisme-coach

Een auticoach is een expert in autism reasoning: hij/zij heeft een groot inlevingsvermogen en kan elke situatie analyseren vanuit het perspectief van de persoon met autisme. Een auticoach streeft naar een verhoging van zelfstandigheid en leefcomfort zowel thuis, op school, tijdens de vrije tijd en in de werkomgeving. Bovendien fungeert hij/zij als bemiddelaar om de eigenheid van de persoon met autisme en de verwachtingen van zijn omgeving op elkaar af te stemmen en zo crisissituaties te vermijden.

 

Loopbaanbegeleiding

Haal je geen voldoening meer uit je job? Ben je toe aan een nieuwe carrièrestap of heb je andere vragen over je loopbaan? Een loopbaancoach kan je hierbij ondersteunen. Je kan ook je competenties ontdekken of versterken om je positie op de arbeidsmarkt te vergroten. Als je recht hebt op loopbaancheques betaal je zelf maar een klein deel, de rest betaalt de overheid.  

De loopbaancheques koop je via de VDAB. Eén loopbaancheque van 40 euro is goed voor 4 uur begeleiding. Je kan eventueel verlengen met nog eens 3 uur. Coranima werkt hiervoor samen met het erkend loopbaancentrum Eclips Consult.

 
 

Traumatherapie : EMDR en Brainspotting

Bij Coranima bieden we 2 soorten traumatherapie aan: EMDR en Brainspotting. Het zijn beide wetenschappelijk onderbouwde methoden voor de behandeling van psychotrauma. Denk daarbij aan een auto-ongeval, geweldpleging, het verlies van een dierbare,... Tijdens een traumatische gebeurtenis is het brein tijdelijk niet in staat om de gebeurtenis te verwerken. Als gevolg blijft de herinnering vastzitten. EMDR en Brainspotting helpen de emotionele herinnering terug los te koppelen en te verwerken. Wens je meer informatie, aarzel niet om ons te contacteren.

Ben je op zoek naar een specifieke behandeling? Bel naar ons algemeen nummer of stuur een mail.

We helpen je graag verder!