Ontdek hier het aanbod van Coranima

voor kinderen, jongeren en volwassenen

Ieder van ons is uniek en dat vergt ook een even unieke aanpak. Contacteer ons voor meer info.

Een gepersonaliseerde benadering 

De huidige samenleving maakt het ons niet altijd makkelijk. De prestatiedruk ligt hoog op elk vlak: in je relaties, op kantoor, ja zelfs in de sportclub of in de muziekschool waar je nota bene heen gaat om je hobby te beoefenen. Daarbij komt nog dat alles steeds sneller moet gaan. Vaak ontbreekt de tijd om louter te ontspannen, te genieten, te bezinnen...

Wordt dat op een bepaald moment te veel, dan kan dat leiden tot allerlei kopzorgen en lichamelijke klachten. Slapeloosheid, twijfels over je relatie, gebrek aan zelfvertrouwen, gedragsproblemen van je kind, een echtscheidingsprocedure of een rouwproces, reorganisatie op je werk… Als angsten, problemen en twijfels de overhand nemen, dan is het raadzaam om professionele hulp in te roepen.

Bij Coranima staan we klaar voor alle leeftijden. We ontvangen je in een warme en huiselijke omgeving en geven je de gelegenheid om in alle discretie je verhaal te doen. We gaan na welke aanpak best bij jouw persoon en klachten past. Samen gaan we vervolgens aan de slag om weer duidelijker zicht te krijgen op de situatie en zodat je zelf terug de regie van je leven in handen kan nemen.

Online hulpverlening

In deze tijden van Covid-19 en lockdown, worden we uitgedaagd om creatief te zijn. Want geestelijke gezondheid blijft belangrijk en kan geen maanden uitgesteld worden. Maak hier je afspraak voor een online sessie met één van onze teamleden. Geen nood, we helpen je om dit praktisch mogelijk te maken. Het is vrij eenvoudig. Het kan via je laptop, tablet of smartphone. 

 

Psycholoog

Een psycholoog is een expert die een vijfjarige universitaire opleiding genoten heeft. Hij/zij heeft een brede theoretische scholing over het menselijk gedrag en mogelijke psychische stoornissen achter de rug. De titel van psycholoog is in België beschermd. Een psycholoog is geen psychiater en schrijft dus geen medicatie voor. Een psycholoog kan je helpen wanneer je een moeilijke periode doormaakt of last hebt van psychische klachten. Het doel is jouw klachten te doen afnemen of draaglijker te maken.

 

Wandeltherapie

Wandelen is niet alleen goed voor de fysiek, het kan ook helpen bij psychisch herstel. Tijdens een wandeling kan je genieten van wat je hoort, ziet, ruikt,... of je kan gewoon in stilte zijn... Het lichamelijk in beweging komen, helpt ook de geest in beweging komen. 

 

Kinder- en jongeren psycholoog

Dit is een psycholoog die gespecialiseerd is in de behandeling van psychische klachten bij kinderen en jongeren. Indien nodig wordt er ook overlegd of samengewerkt met de omgeving van het kind of de jongere, zoals de ouders, broers, zussen, de school… Als ouder kun je hier ook terecht voor opvoedingsondersteuning of vragen over je kind. 

 

Psychotherapeut

Na zijn/haar basisopleiding (vb. psycholoog) heeft een psychotherapeut zich gedurende vier jaar gespecialiseerd in een specifieke vorm van psychotherapie. Psychotherapie is een ambacht, deze opleiding is dan ook zeer ervarings- en praktijkgericht. Een psychotherapeut onderzoekt diepgewortelde denk- en gedragspatronen. Hij/zij gaat er intensief mee aan de slag in gesprekken, maar wendt ook andere, creatievere methoden aan (vb. tekenen, opdrachten). De psychotherapeut zoekt welke technieken het best passen bij jouw problemen en persoonlijkheid.

 

Relatietherapie

Vlot het niet meer in je relatie en lukt het niet om er met z’n tweeën uit te komen, dan kan een relatietherapeut een interessante bemiddelaar zijn. Hij/zij is immers een neutrale buitenstaander en oordeelt niet. Hij kan de vinger leggen op vastgeroeste denkpatronen, gedragingen en emoties van jou en je partner, persoonlijk en in verhouding tot elkaar.  In koppeltherapie wordt er samen gezocht naar oplossingen voor communicatieproblemen en spanningen in je relatie.

 

Burn-outcoaching

Een burn-outcoach heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van burn-out, bore-out en overspannenheid. Werkdruk, werkverzuim en burn-out zijn steeds vaker voorkomende klachten in onze prestatiegerichte maatschappij. Tijdig ingrijpen kan voorkomen dat overspannenheid en stress uitmonden in een burn-out.

 

Voetreflexologie

Bij voetreflex worden via drukpunten verschillende reflexzones op de voeten bewerkt. Elk van deze zones staat in verbinding met een orgaan, spier of klier. Door zachte druk wordt de doorbloeding in die bepaalde lichaamsstelsels gestimuleerd wat een kettingreactie van positieve effecten teweeg brengt: herstel van het zelfgenezend vermogend van het lichaam, een betere slaap, toename van energie,.... Lymfedrainage, metamorfosetechniek en het in balans brengen van je endocriene systeem (hormoonhuishouding) zijn allemaal technieken binnen het domein van de voetreflexologie.

 

Lichaamsgerichte psychotherapie

Soms lost praten alleen het probleem niet op. Sommige (vroege) ervaringen en herinneringen zitten namelijk niet opgeslagen in onze hersenen, maar wel in ons lichaam. Een belangrijk onderdeel van lichaamsgerichte therapie is (terug) contact maken met je lichaam, je autonome zenuwstelsel en ervaren wat er in je lichaam gebeurt waardoor de verbinding tussen hoofd, lichaam en emoties wordt versterkt en meer in balans komt. Er wordt rechtstreeks met het lichaam gewerkt, zonder dat je daarvoor hoeft aangeraakt te worden. Je krijgt de kans om de grote spanning die in je lichaam opgeslagen is in kleine stapjes los te laten. Het lichaam zal maar loslaten wat het aankan, en bepaalt zo het ritme van het therapeutisch proces.

 

Hypnotherapie

Hypnose is een diep ontspannen bewustzijnstoestand waarbij je ontvankelijker bent voor suggesties. Je blijft je bewust van en hebt nog steeds invloed op wat er om je heen gebeurt. Het is geen hocus pocus. Het is een therapeutische methode om je in contact te brengen met je onderbewustzijn. Deze methode kan zeer helpend zijn wanneer je jouw problemen niet met je bewuste geest opgelost krijgt, omdat er een onbewuste blokkade is. 

Gezondheidsconsulent

Een gezondheidsconsulent wordt gedurende 4 jaar opgeleid in diverse behandelingen, waaronder voetreflexologie, bachbloesemtherapie, dieptemassage en leefstijl/voedingsadvies. Het doel is om jou op een natuurlijke manier te begeleiden naar een betere gezondheid en ziekte te voorkomen. Bachbloesemtherapie is gebaseerd op de heilzame werking van bloesemextracten. Dr. Edward Bach ontdekte dat deze bloesems een positief effect hebben op negatieve emoties of gemoedstoestanden zoals stress, neerslachtigheid, angst of slaapproblemen. De bachbloesems zijn veilig in gebruik voor zowel kinderen als volwassenen. 

Supervisie/leertherapie

Ben je zelf hulpverlener en ben je op zoek naar een supervisor of leertherapeut? Dan kun je bij Coranima ook terecht. In supervisie wordt er ingegaan op je functioneren als hulpverlener. Je reflecteert over concrete casussen of herhalende patronen binnen begeleidingen. In leertherapie leer je jezelf en je schaduwkanten beter kennen als mens, waardoor je jezelf als hulpverlener beter kan inzetten als instrument binnen begeleidingen. Je gaat dus aan de slag met je eigen kwetsbaarheden en problemen.

 

Gezinstherapie

Gezinstherapie is een vorm van psychotherapie waarbij het volledige gezin begeleid wordt door een gezinstherapeut. Samen gaan jullie op zoek naar patronen en posities die leven binnen het gezin en naar het effect dat deze hebben. Hierdoor kunnen er nieuwe inzichten ontstaan en meer begrip voor elkaar.

 

Rouwbegeleiding

Rouwen gaat niet enkel over het verlies van een dierbare... Je kan ook rouwen over het verlies van je gezondheid, een relatie of een job. Een rouwcoach ondersteunt je doorheen dit rouwproces.

 

Autisme-coach

Auticoach is een 2-jarige postgraduaat opleiding. Een auticoach is een expert in autism reasoning: ze heeft een groot inlevingsvermogen en kan elke situatie analyseren vanuit het perspectief van de persoon met autisme. Een auticoach streeft naar een verhoging van zelfstandigheid en leefcomfort zowel thuis, op school, tijdens de vrije tijd en in de werkomgeving. Bovendien fungeert zij als bemiddelaar om de eigenheid van de persoon met autisme en de verwachtingen van zijn omgeving op elkaar af te stemmen en zo crisissituaties te vermijden.

 

Loopbaanbegeleiding

Haal je geen voldoening meer uit je job? Ben je toe aan een nieuwe carrièrestap of heb je andere vragen over je loopbaan? Een loopbaancoach kan je hierbij ondersteunen. Je kan ook je competenties ontdekken of versterken om je positie op de arbeidsmarkt te vergroten. Als je recht hebt op loopbaancheques betaal je zelf maar een klein deel, de rest betaalt de overheid.  

De loopbaancheques koop je via de VDAB. Eén loopbaancheque van 40 euro is goed voor 4 uur begeleiding. Je kan eventueel verlengen met nog eens 3 uur. Coranima werkt hiervoor samen met de erkende loopbaancentra Eclips Consult en Mindful Work & Life.

 
 

Traumatherapie : EMDR en Brainspotting

Bij Coranima bieden we 2 soorten traumatherapie aan: EMDR en Brainspotting. Het zijn beide wetenschappelijk onderbouwde methoden voor de behandeling van psychotrauma. Denk daarbij aan een auto-ongeval, geweldpleging, het verlies van een dierbare,... Tijdens een traumatische gebeurtenis is het brein tijdelijk niet in staat om de gebeurtenis te verwerken. Als gevolg blijft de herinnering vastzitten. EMDR en Brainspotting helpen de emotionele herinnering terug los te koppelen en te verwerken. Wens je meer informatie, aarzel niet om ons te contacteren.

Ben je op zoek naar een specifieke individuele behandeling?
Bel naar ons algemeen nummer of stuur een mail.

We helpen je graag verder!