top of page

Ontdek hier het aanbod van Coranima

voor kinderen, jongeren en volwassenen

Ieder van ons is uniek en dat vergt ook een unieke aanpak. Contacteer ons voor meer info.

300810912_551405516759480_1523499130033386998_n_edited.jpg

Een gepersonaliseerde benadering 

De huidige samenleving maakt het ons niet altijd makkelijk. De prestatiedruk ligt hoog op elk vlak: in je relaties, op kantoor, ja zelfs in de sportclub of in de muziekschool. Daarbij komt nog dat alles steeds sneller moet gaan. Vaak ontbreekt de tijd om louter te ontspannen, te genieten, te bezinnen...

Wordt dat op een bepaald moment te veel, dan kan dat leiden tot allerlei zorgen en lichamelijke klachten. Slapeloosheid, twijfels over je relatie, gebrek aan zelfvertrouwen, gedragsproblemen van je kind, een echtscheidingsprocedure of een rouwproces, reorganisatie op je werk… Als angsten, problemen en twijfels de overhand nemen, dan is het raadzaam om professionele hulp in te roepen.

Bij Coranima staan we klaar voor alle leeftijden. We ontvangen je in een warme sfeer en geven je de gelegenheid om in alle discretie je verhaal te doen. We gaan na welke aanpak best past bij jouw persoon en klachten. Samen gaan we vervolgens aan de slag om weer duidelijker zicht te krijgen op de situatie en zodat je zelf terug de regie van je leven in handen kan nemen.

Coaching

Coaching is een begeleiding die erop gericht is mensen in positieve zin te veranderen, uitgaande van gezonde mensen en een geloof in veranderingsmogelijkheden. Het gaat om het ontwikkelen van het potentieel dat in iemand zit. Een coach brengt je in beweging en gidst je in de richting van een doel. Je kan dus bij een klassieke coaching verwachten dat je samen doelen stelt, stappen afspreekt, de vooruitgang opvolgt. Een coach zal je daarbij motiveren, inspireren, opvolgen, uitdagen en je grenzen doen verleggen.

Coaching

Psycholoog

Een psycholoog is iemand die een vijfjarige universitaire opleiding genoten heeft. Hij/zij heeft een brede theoretische scholing over het menselijk gedrag en mogelijke psychische stoornissen achter de rug. De titel van psycholoog is in België beschermd. Een psycholoog is geen psychiater en schrijft dus geen medicatie voor. Een psycholoog kan je helpen wanneer je last hebt van psychische klachten. Het doel is jouw klachten te doen afnemen, draaglijker te maken of er anders mee te leren omgaan.

psycholoog
Hand strooiend zand

Creatieve therapie 

Er zijn verschillende vormen van creatieve therapie. Het is een therapievorm waarbij het niet gaat om praten. Het is geschikt voor volwassenen en kinderen, koppels en gezinnen die moeilijk hun gevoelens en gedachten onder woorden kunnen brengen. Creatieve therapie brengt je innerlijke wereld in beeld waardoor jij je er bewust van wordt. Je krijgt inzicht en helderheid over jouw situatie. 

Creatieve therapie

Kinder- en jongeren therapeut

Dit is een therapeut die gespecialiseerd is in de behandeling van psychische klachten bij kinderen en jongeren. Indien nodig wordt er ook overlegd of samengewerkt met de omgeving van het kind of de jongere, zoals de ouders, broers, zussen, de school… Als ouder kun je hier ook terecht voor opvoedingsondersteuning of vragen over je kind. 

kinder

Psychotherapie

Na zijn/haar basisopleiding (vb. psychologie, maatschappelijk assistent) heeft een psychotherapeut zich gedurende vier jaar gespecialiseerd in een specifieke vorm van therapie (vb. gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, IV-therapie). Psychotherapie is een ambacht, deze opleiding is dan ook zeer ervarings- en praktijkgericht. Een psychotherapeut onderzoekt diepgewortelde denk- en gedragspatronen. Hij/zij gaat er intensief mee aan de slag in gesprekken, maar wendt ook andere, creatievere methoden aan (vb. tekenen, opdrachten). De psychotherapeut zoekt welke technieken het best passen bij jouw problemen en persoonlijkheid.

psychotherapeut

Relatietherapie

Vlot het niet meer in je relatie en lukt het niet om er met z’n tweeën uit te komen, dan kan een relatietherapeut een interessante bemiddelaar zijn. Hij/zij is immers een neutrale buitenstaander en oordeelt niet. Hij kan de vinger leggen op vastgeroeste denkpatronen, gedragingen en emoties van jou en je partner, persoonlijk en in verhouding tot elkaar.  In koppeltherapie wordt er samen gezocht naar oplossingen voor communicatieproblemen en spanningen in je relatie.

relatietherapie

Holistische massage

Holistische massage is een non-verbale communicatie tussen jezelf en de therapeut. Door de aanraking van de huid voelen we de emoties die zich in het weefsel vastgezet hebben. Massage kan hierdoor vastzittende of niet-ontladen emoties en stress verminderen. Het bevordert positieve emotionele reacties zoals gevoelens van veiligheid en ontspanning. Massage brengt je in contact met je lichaam. Als je bewust tijd en aandacht neemt voor jezelf komt het denken tot rust en raak je terug in verbinding met je intuïtie en gevoel.

Schouder behandeling

Osteopaat

Een osteopaat werkt vanuit de holistische visie dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, invloed op elkaar hebben en een eenheid vormen. Een mens bestaat uit een fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel lichaam. Anders gezegd je bent, je denkt, je voelt, vormt relaties met anderen en je verhoudt je op jouw manier met de wereld. Wanneer deze verschillende delen niet op elkaar zijn afgestemd lopen we vast en krijgen we klachten. Klachten zijn signalen van ons lichaam om onze aandacht te trekken op wat opgemerkt of gezien wilt worden. Je lichaam is een klankbord en kan aangeven waar, hoe, wanneer het vastgelopen is. Een osteopaat is goed geoefend om te voelen waar het lichaam is vastgelopen om samen op zoek te gaan en terug een balans te vinden.

Schouder behandeling

Craniosacraal therapie

Cranioasacraal therapie is een zachte behandelmethode die ontstaan is uit de osteopathie. Zoals het ritme van eb en vloed in zee heeft ook de mens een ritme. In een gezond lichaam is het ritme goed voelbaar en krachtig aanwezig. Blokkades van het ritme kunnen ontstaan door moeilijke geboorte, fysieke en psychische overbelasting, stress of voeding. Hierdoor zal onze levensenergie niet langer kunnen stromen in ons lichaam waardoor klachten kunnen ontstaan. Dankzij craniosacraal therapie kan het ritme terug maximaal ruimte innemen met als gevolg dat het lichaam in een diepe ontspanning komt en terug beter kan functioneren.  

Atlascorrectie

Bij een atlascorrectie worden de bovenste nekspieren door een diepe mechanische massage met een speciale vibreerstift ontspannen. Hierdoor komt de atlas terug in zijn optimale positie met als resultaat dat het lichaam zich zowel fysiek en psychisch meer gaat ontspannen en in evenwicht gaat functioneren. Na een atlascorrectie ervaren de mensen zich innerlijk sterker, rustiger, meer geaard, meer in contact met zichzelf en opener. Ze reageren minder vanuit stress en angst en kunnen beter slapen.

Gezinstherapie

Gezinstherapie is een vorm van therapie waarbij het volledige gezin begeleid wordt door een gezinstherapeut. Samen gaan jullie op zoek naar patronen en posities die leven binnen het gezin en naar het effect dat deze hebben. Hierdoor kunnen er nieuwe inzichten ontstaan en meer begrip voor elkaar.

gezinstherapie

Rouwbegeleiding

Rouwen gaat niet enkel over het verlies van een dierbare... Je kan ook rouwen over het verlies van je gezondheid, een relatie of een job. Een rouwtherapeut ondersteunt je doorheen dit rouwproces.

rouw
trauma

Traumatherapie : EMDR en Brainspotting

Bij Coranima bieden we 2 soorten traumatherapie aan: EMDR en Brainspotting. Het zijn beide wetenschappelijk onderbouwde methoden voor de behandeling van psychotrauma. Denk daarbij aan een auto-ongeval, geweldpleging, het verlies van een dierbare,... Tijdens een traumatische gebeurtenis is het brein tijdelijk niet in staat om de gebeurtenis te verwerken. Als gevolg blijft de herinnering vastzitten. EMDR en Brainspotting helpen de emotionele herinnering terug los te koppelen en te verwerken. Wens je meer informatie, aarzel niet om ons te contacteren.

Loopbaanbegeleiding

Haal je geen voldoening meer uit je job? Ben je toe aan een nieuwe carrièrestap of heb je andere vragen over je loopbaan? Een loopbaancoach kan je hierbij ondersteunen. Je kan ook je competenties ontdekken of versterken om je positie op de arbeidsmarkt te vergroten. Als je recht hebt op loopbaancheques betaal je zelf maar een klein deel, de rest betaalt de overheid.  

De loopbaancheques koop je via de VDAB. Eén loopbaancheque van 40 euro is goed voor 4 uur begeleiding. Je kan eventueel verlengen met nog eens 3 uur. Coranima werkt hiervoor samen met het erkend loopbaancentrum Eclips Consult.

loopbaan

Ben je op zoek naar een specifieke behandeling? Bel naar ons algemeen nummer of stuur een mail.

We helpen je graag verder!

bottom of page