Ontdek hier de individuele therapieën van Coranima voor kinderen, jongeren en volwassenen

Bij Coranima vind je de juiste hulpverlener voor je probleem. Contacteer ons voor meer info.

Een gepersonaliseerde benadering en therapie voor je
zorgen

De huidige samenleving maakt het ons niet altijd makkelijk. De prestatiedruk ligt hoog op elk vlak: in je relaties, op kantoor, ja zelfs in de sportclub of in de muziekschool waar je nota bene heen gaat om je hobby te beoefenen. Daarbij komt nog dat alles steeds sneller moet gaan. Vaak ontbreekt de tijd om louter te ontspannen, te genieten, te bezinnen.

Wordt dat op een bepaald moment te veel, dan kan dat leiden tot allerlei kopzorgen en lichamelijke klachten. Slapeloosheid, twijfels over je relatie, gebrek aan zelfvertrouwen, gedragsproblemen van je kind, een echtscheidingsprocedure of een rouwproces, reorganisatie op je werk… Als angsten, problemen en twijfels de overhand nemen, dan is het raadzaam om professionele hulp in te roepen.

Bij Coranima staan we klaar voor alle leeftijden. We ontvangen je in een warme en huiselijke omgeving en geven je de gelegenheid om in alle discretie je verhaal te doen. We gaan na welke aanpak best bij jouw persoon en klachten past. Samen gaan we vervolgens aan de slag om een oplossing te vinden, om weer klaar te zien in je situatie zodat je de touwtjes weer zelf in handen kan nemen.

Online hulpverlening

In deze tijden van quarantaine en lockdown, worden we uitgedaagd om creatief te zijn. Want geestelijke gezondheidszorg blijft nodig en kan geen 2 maanden uitgesteld worden. Maak hier je afspraak voor een online sessie met onze teamleden. Geen nood, we helpen je om dit praktisch mogelijk te maken. Het is vrij eenvoudig.

Afspraak boeken

Psycholoog

Een psycholoog is een academisch expert die een vijfjarige universitaire opleiding genoten heeft. Zij heeft een brede theoretische scholing over het menselijk gedrag en mogelijke psychische stoornissen achter de rug. De titel van psycholoog is in België beschermd. Een psycholoog is geen psychiater en schrijft dus geen medicatie voor. Een psycholoog kan je helpen wanneer je een moeilijke periode doormaakt of last hebt van psychische klachten. Het doel is jouw klachten te doen afnemen of draaglijker te maken.

Afspraak boeken

Kinder- en jongeren therapeut

Dit is een therapeut die gespecialiseerd is in de behandeling van psychische klachten bij kinderen en jongeren. Indien nodig wordt er ook overlegd of samengewerkt met de omgeving van het kind of de jongere, zoals de ouders, broers en/of zussen, de school… Als ouder kun je hier ook terecht voor opvoedingsondersteuning of vragen over je kind. 

Afspraak boeken

Psychotherapeut

Na zijn/haar basisopleiding (vb. psycholoog) heeft een psychotherapeut zich gedurende vier jaar gespecialiseerd in een welbepaalde vorm van psychotherapie. Psychotherapie is een ambacht, deze opleiding is dan ook zeer ervarings- en praktijkgericht. Een psychotherapeut onderzoekt diepgewortelde denk- en gedragspatronen. Hij/zij gaat er intensief mee aan de slag in gesprekken, maar wendt ook andere, creatievere methoden aan. De psychotherapeut zoekt welke technieken het best passen bij jouw problemen en persoonlijkheid.

Afspraak boeken

Diëtist

Dit is een gediplomeerd voedings- en dieetkundige. Zijn taak gaat veel verder dan alleen maar hulp bieden bij het afslanken. Je voedingspatroon bepaalt in sterke mate je gezondheid. Een gezonde voeding beschermt je immers tegen tal van ziektes. Ook wanneer je al bepaalde gezondheidsklachten hebt of herstelt van een ziekte, helpt een gezonde levensstijl en een evenwichtige voeding je bij het oplossen van die problemen. Onze diëtist geeft je dus gepersonaliseerd voedingsadvies dat helemaal afgestemd is op jouw noden.

Afspraak boeken

Relatietherapie

Vlot het niet meer in je relatie en lukt het niet om er met z’n tweeën uit te komen, dan kan een relatietherapeut een interessante bemiddelaar zijn. Hij/zij is immers een neutrale buitenstaander en oordeelt niet. Hij kan de vinger leggen op vastgeroeste denkpatronen, gedragingen en emoties van jou en je partner, persoonlijk en in verhouding tot elkaar.  In koppeltherapie wordt er samen gezocht naar oplossingen voor communicatieproblemen en spanningen in je relatie.

Afspraak boeken

Burn-outcoaching

Een burn-outcoach heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van burn-out, bore-out en overspannenheid. Werkdruk, werkverzuim, burn-out zijn steeds vaker voorkomende klachten in onze prestatiegerichte maatschappij. Tijdig ingrijpen kan voorkomen dat overspannenheid en stress uitmonden in een burn-out.

Afspraak boeken

Maatschappelijk assistent

Maak een afspraak

Een maatschappelijk assistent helpt je om je sociale rechten te verkennen. Dit kan gaan om uitkeringen, subsidies of erkenningen. Met elke vraag, bezorgdheid of probleem kan je bij hem terecht. Hij geeft je advies en informatie en indien nodig een gerichte doorverwijzing. Je kan bij hem ook terecht voor administratieve ondersteuning of budgetbegeleiding.

Deze gratis dienst kan je niet online reserveren, gelieve ons hiervoor te contacteren via 0468/042926 of info@coranima.be

Voetreflexologie

Bij voetreflexologie worden via drukpunten verschillende reflexzones op de voeten bewerkt. Elk van deze zones staat in verbinding met een orgaan, spier of klier. Door zachte druk wordt de doorbloeding in die bepaalde lichaamsstelsels gestimuleerd wat een kettingreactie van positieve effecten teweeg brengt: vermindering van stress, herstel van het zelfgenezend vermogend van het lichaam, een betere slaap, toename van energie. Lymfedrainage, metamorfosetechniek en het in balans brengen van je endocriene systeem (hormoonhuishouding) zijn allemaal technieken binnen het domein van de voetreflexologie.

Afspraak boeken

Lichaamsgerichte psychotherapie

Soms lost praten alleen het probleem niet op. Sommige traumatische ervaringen en herinneringen zitten namelijk niet opgeslagen in onze hersenen, maar wel in ons lichaam. Een belangrijk onderdeel van lichaamsgerichte therapie is (terug) contact maken met je lichaam, je autonome zenuwstelsel en ervaren wat er in je lichaam gebeurt waardoor de verbinding tussen hoofd, lichaam en emoties wordt versterkt en meer in balans komt. Er wordt rechtstreeks met het lichaam gewerkt, zonder dat je daarvoor hoeft aangeraakt te worden. Je krijgt de kans om de grote spanning die in je lichaam opgeslagen is in kleine stapjes los te laten. Het lichaam zal maar loslaten wat het aankan, en bepaalt zo het ritme van het therapeutisch proces.

Afspraak boeken

Dieptemassage

Heb je last van verkrampte en pijnlijke spieren ten gevolge van stress of een verkeerde houding, dan kun je kiezen voor een dieptemassage. Bij deze massage worden de spieren van de pijnlijke zone op een dieper niveau behandeld. Daardoor verbetert de bloedsomloop en wordt het bindweefsel weer soepel en worden afvalstoffen beter afgevoerd.

Afspraak boeken

Bachbloesemtherapie

Bachbloesemtherapie is gebaseerd op de heilzame werking van bloesemextracten. Dr. Edward Bach ontdekte dat deze bloesems een positief effect hebben op negatieve emoties of gemoedstoestanden, zoals stress, neerslachtigheid, angst, slaapproblemen,... De Bachbloesems zijn volkomen veilig in gebruik en kunnen zowel door volwassenen als door kinderen gebruikt worden.

Afspraak boeken

Supervisie/leertherapie

Ben je zelf hulpverlener en ben je op zoek naar een supervisor of leertherapeut? Dan kun je bij Coranima ook terecht. In supervisie wordt er ingegaan op je functioneren als hulpverlener. Je reflecteert over concrete casussen of herhalende patronen binnen begeleidingen. In leertherapie leer je jezelf en je schaduwkanten beter kennen als mens, waardoor je jezelf als hulpverlener beter kan inzetten als instrument binnen begeleidingen. Je gaat dus aan de slag met je eigen kwetsbaarheden en problemen.

Afspraak boeken

Gezinstherapie

Gezinstherapie is een vorm van psychotherapie waarbij het volledige gezin begeleid wordt door een gezinstherapeut. Samen gaan jullie op zoek naar patronen en posities die leven binnen het gezin en naar het effect dat deze hebben. Hierdoor kunnen er nieuwe inzichten ontstaan en meer begrip voor elkaar.

Afspraak boeken

Rouwbegeleiding

Rouwen gaat niet enkel over het verlies van een dierbare... Je kan ook rouwen over het verlies van je gezondheid, een relatie of een job. Een rouwcoach ondersteunt je doorheen dit rouwproces.

Afspraak boeken

Autisme-coach

Auticoach is een 2-jarige postgraduaat opleiding. Een auticoach is een expert in autism reasoning: ze heeft een groot inlevingsvermogen en kan elke situatie analyseren vanuit het perspectief van de persoon met autisme. Een auticoach streeft naar een verhoging van zelfstandigheid en leefcomfort zowel thuis, op school, tijdens de vrije tijd en in de werkomgeving. Bovendien fungeert zij als bemiddelaar om de eigenheid van de persoon met autisme en de verwachtingen van zijn omgeving op elkaar af te stemmen en zo crisissituaties te vermijden.

Afspraak boeken

Loopbaanbegeleiding

Haal je geen voldoening meer uit je job? Ben je toe aan een nieuwe carrièrestap of heb je andere vragen over je loopbaan? Een loopbaancoach ondersteunt je bij het maken van loopbaanbeslissingen. Je kan ook je competenties ontdekken of versterken om je positie op de arbeidsmarkt te vergroten. Als je recht hebt op loopbaancheques betaal je zelf maar een klein deel, de rest betaalt de overheid.  

De loopbaancheques koop je via de VDAB. Eén loopbaancheque van 40 euro is goed voor 4 uur begeleiding. Je kan eventueel verlengen met nog eens 3 uur.

Afspraak boeken

Emdr

EMDR is een wetenschappelijk onderbouwde methode voor de behandeling van psychotrauma. Denk daarbij aan een auto-ongeval, geweldpleging, het verlies van een dierbare. Tijdens een traumatische gebeurtenis is het brein tijdelijk niet in staat om de gebeurtenis te verwerken. Als gevolg blijft de herinnering vastzitten. EMDR helpt de herinnering terug los te koppelen en te verwerken.

Afspraak boeken

Ben je op zoek naar een specifieke individuele behandeling?
Vraag advies aan een van onze specialisten.

Plan vooraf je afspraak via de bookingsmodule op deze pagina.